Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
12/12/2024 09:52:31

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Equipaments
De l'A a la Z

Equipaments - De l'A a la Z

Identificació

Biblioteca Montserrat Roig

La Biblioteca Montserrat Roig esdevé un centre de difusió i d'activitats culturals, i també de formació en noves tecnologies. Esdevé un aparador cultural, fomenta el gust per la lectura i facilita l'accés lliure i gratuït a la informació i al coneixement. La remodelació i ampliació de l'edifici de 2017 la converteix en un espai per desenvolupar-hi tot tipus d'inquietuds culturals.

Consulta els horaris

Planta baixa

  • Àrea infantil i Espai família  - Una zona molt més gran, amb racons per a l'estada dels petits lectors, en funció de l'edat.
  • Sala multimèdia - Amb 15 ordinadors, sistema de projecció i impressora 3D.
  • Sala "El temps de les cireres" - Un espai acollidor per fer tallers de diferents disciplines.

Planta 1

  • Recepció i informació.
  • Autonomia en el préstec - Les persones usuàries gestionaran elles mateixes el préstec. Es podrà fer el retorn de documents les 24 h des del caixer exterior de l'edifici.
  • Aquí ve de gust llegir! - Espais més confortables dedicats a la lectura de diaris i revistes, guies i literatura de viatges, així com a imatge i so.

Planta 2

  • Servei Internet i+ - Les persones usuàries disposen d'ordinadors amb connexió a Internet gratuïta durant 20 hores al mes.
  • Nous centres d'interès - S'han habilitat espais temàtics dedicats a la cuina i a l'hort i als productes del Parc Agrari.
  • Sala "L'agulla daurada" - Aquí es faran activitats adreçades als joves. També s'ha habilitat una zona amb publicacions d'interès per a aquest col·lectiu.

Planta 3

  • Llibres a la mida de cadascú - A les plantes 2 i 3 es troba el gruix del fons de la biblioteca, amb obres per satisfer els insteressos i gustos de tothom.

Xarxes socials

Icona per accedir al facebook de la biblioteca en una nova finestra del navegador      Icona per accedir al compte d'Instagram de la biblioteca en una nova finestra del navegador     Icona per accedir al bloc de la Biblioteca en una nova finestra del navegador  

Situació

C. Verge de Montserrat 0003 BX 02 (SANT FELIU DE LLOBREGAT)

Agenda

  • 12/12/2024 18:30
    Hamnet, de Maggie O'Farrell, és una novel·la que reimagina la vida del fill de William Shakespeare, qui va morir als onze anys i el nom dels quals va inspirar la tragèdia Hamlet. L'obra és una exploració íntima i profundament emotiva de la família, el dol i la resiliència. Encara que la novel·la no se centra exclusivament en Shakespeare, ofereix una perspectiva imaginativa sobre la seva esposa, Agnes (nom alternatiu per a Anne Hathaway), a qui O'Farrell converteix en una figura complexa, plena de força i misteri. Amb una prosa evocadora i detallada, O'Farrell retrata la vida quotidiana de la família i l'impacte devastador de la pèrdua, especialment per a Agnes, qui lídia amb el dolor d'una manera commovedora. L'autora aconsegueix equilibrar història i ficció amb sensibilitat, convidant al lector a reflexionar sobre l'amor, la maternitat i la influència perdurable d'aquells que perdem.

    Maggie O'Farrell va néixer a Irlanda del Nord en 1972 i ha estat reconeguda com una de les escriptores més talentoses de la literatura britànica contemporània. La seva vida ha estat marcada per esdeveniments significatius que han influït en la seva obra, com una greu malaltia en la seva infància que la va deixar a la vora de la mort, la qual cosa li va donar una perspectiva única sobre la vulnerabilitat i la fragilitat de la vida humana. O'Farrell va estudiar literatura anglesa en la Universitat de Cambridge i ha viscut en diferents països, incloent-hi Escòcia i Itàlia, elements que aporten una riquesa cultural a la seva narrativa. El seu estil literari es caracteritza per la seva capacitat per a explorar les complexitats emocionals dels seus personatges i les seves relacions, així com per la seva prosa lírica i precisa.
  • 13/12/2024 10:30
    El club permetrà als assistents llegir en català i practicar la conversa en un entorn agradable i tranquil. Les places estan limitades a 10 persones per garantir la màxima participació de tots els assistents.
    Les obres en lectura fàcil són obres on el llenguatge i el contingut de l'obra s'ha simplificat per facilitar la comprensió i pot ser una bona pràctica per gent que s'inicia en el coneixement de l'idioma, gent gran o persones amb dificultats lectores.
  • 13/12/2024 18:00
    Enguany se celebren els 100 anys del Surrealisme (manifest d'André Breton, 1924). Una avantguarda que va basar el seu univers creatiu en la literatura i art, en l'inconscient, l'oníric, la irracionalitat i l'espontani.
    Aquesta tendència segueix viva. És per això que la nostra biblioteca vol sumar-se a les celebracions del centenari amb un Taller de Collage. Una tècnica artística de les vuit que conrearen els surrealistes: automatisme, fumat, fotomuntatge, frottage, grattage i esquitxat...
    Passarem una bona estona fent creacions artístiques amb el collage surrealista. Us hi esperem!
  • 14/12/2024 12:00
    El Moi està al menjador de casa i comença a guarnir-lo per al Nadal que s'acosta... mentrestant ens explicarà el conte de La Venedora de llumins de Hans Christian Andersen i el conte de L'arbre de Nadal, popular alemany, tot cantant nadales al compàs de la seva guitarra.
  • 16/12/2024 19:00
    Concerto à la mémoire d'un ange és una novel·la breu de Éric-Emmanuel Schmitt que explora els temes de la redempció, el penediment i la transformació moral. La història gira entorn de dos homes, Axel i Chris, els qui en la seva joventut van ser amics i rivals, però una traïció en el passat els va distanciar de manera irreversible. Anys després, un tràgic accident provoca en un d'ells un canvi espiritual profund, que el porta a reflexionar sobre la seva vida i a buscar expiació. Schmitt, amb el seu estil característic, explora les decisions humanes i les segones oportunitats amb una prosa senzilla però profunda. A través d'aquesta història, l'autor qüestiona si és possible redimir-se i si els éssers humans poden realment canviar

    Éric-Emmanuel Schmitt (França, 1960) és un dels escriptors i dramaturgs francòfons més reconeguts de l'actualitat. Doctorat en filosofia va desenvolupar la seva carrera com a dramaturg, guanyant ràpidament notorietat per les seves obres. El seu interès per les qüestions existencials i espirituals es reflecteix en la majoria de les seves obres, en les quals explora temes d'ètica, fe, identitat i els dilemes morals de la vida quotidiana.

    L'estil literari de Schmitt és accessible i directe, caracteritzat per la seva habilitat per a aprofundir en qüestions filosòfiques i espirituals a través de personatges entranyables i situacions quotidianes.
Veure tots els esdeveniments
Salta a la part superior