Auxiliar de fabricació mecànica; Auxiliar d'hoteleria: cuina i serveis de restauració, i Auxiliar de comerç i atenció al públic. Són les tres especialitats de PFI-PTT (Programes de Formació i Inserció-Pla de Transició al Treball) que es tornen a cursar a Sant Feliu i que aquest dijous han viscut el seu tret de sortida en un acte presidit pel president de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic i Promoció de Ciutat, Jaume Manyoses, i el regidor d'Espais d'Activitat Econòmica, Indústria, Llicències i Ocupació, Juan Francisco López.
Acompanyats per la cap de la Unitat de Formació i Ocupació, Lídia López; les coordinadores del Centre de Recursos Professionals de la FP del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, Luz López i Montserrat Sánchez; el conseller de Desenvolupament Econòmic, Estratègic i Agrícola del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Fernando Vicente, i part de l'equip docent (Jordi Rius, Maria González i Encarna Perálvarez), els regidors han interactuat amb els alumnes, coneixent els neguits d'uns joves que comencen avui la seva nova etapa de formació. Per aquest curs 2024-2025, les tres especialitats es cursaran a l'edifici de Manteniment i al Casal de Joves, realitzant-se també activitats conjuntes al Centre Can Maginàs.
Els cursos finalitzaran el proper mes de juny, havent format 16 alumnes per especialitat. Entre d'altres, rebran formació bàsica i formació professional ad hoc, i realitzaran fins a 200 hores de pràctiques en empreses del sector (l'any passat eren 180). Al finalitzar els estudis, l'alumnat podrà seguir la seva formació cursant un cicle formatiu de grau mitjà, el GESO a les Escoles de persones adultes o treballant directament com a auxiliar amb un certificat professional de nivell 1.
Els PFI-PTT (Programes de Formació i Inserció-Pla de Transició al Treball), una de les formacions amb millor valoració per part pels alumnes, estan dirigits a joves entre 16 i 21 anys que no han finalitzat l'ESO. Amb un elevat índex d'inserció educativa, les formacions de Sant Feliu són molt ben valorades pels mateixos alumnes, amb una puntuació de 8,5 sobre 10 i un 98% de recomanació.