Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
06/12/2023 08:14:09

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Dos arbres de la plaça del Vuit de març es talaran per evitar problemes causats per les arrels

09/08/2023
Lectures: 1638
Dos arbres de la plaça del Vuit de març es talaran per evitar problemes causats per les arrels

En el marc de la remodelació de la plaça del Vuit de març es preveu la tala de dos pollancres, ubicats a l'extrem oest de la plaça. Les arrels dels arbres són molt superficials i han aixecat el paviment, generant una zona de risc d'ensopegades en un espai amb molta activitat, especialment durant les festes.

Malgrat que la voluntat del govern local era preservar els arbres, la poca estabilitat, l'edat avançada i la impossibilitat de corregir les arrels d'aquests dos arbres fa que finalment se segueixi el pla tècnic previst. Per això, a partir del 10 d'agost es procedirà a la seva tala. Després de la retirada dels arbres es pavimentaran els voltants.

Obres de millora a la plaça del Vuit de març

El dimarts 25 de juliol van començar les obres de remodelació i millora a la plaça del Vuit de març, una intervenció inclosa en el Pla de Millora de l'Espai Urbà que es va articular a través del procés participatiu Construïm. Entre les actuacions que es portaran a terme hi ha la millora de la vegetació, que no només proporcionarà un paisatge més atractiu i verdós, sinó que també contribuirà a millorar la salut dels arbres, i evitarà els problemes causats per les arrels.

Mesures per preservar i augmentar els arbres de la ciutat

La Unitat de Medi Ambient de l'Ajuntament està treballant per conservar i augmentar l'arbrat de Sant Feliu. S'estan fent tractaments fitosanitaris per combatre les plagues, els fongs i les malalties. En alguns casos, aquests tractaments són preventius, com els que s'estan realitzant als pins de tota la ciutat per la processionària, o als tarongers del parc Llorenç Sans. El Servei de verd urbà segueix el Pla d'Esporga primavera estiu, amb especial èmfasi a la esporga de façana.

En l'àmbit urbà també s'estan prenent mesures per adaptar-se a la situació de sequera. Tots els arbres de menys de 3 anys s'estan regant cada 15 dies amb aigua regenerada del Prat. Al carrer del Pla, entre el carrer del Sol i el carrer de Ramon y Cajal, s'han allargat les línies de degoteig per regar les freixes.

Al primer trimestre del 2023 s'han plantat 45 arbres a parcs infantils i patis escolars de Sant Feliu. L'objectiu del govern municipal és que entre aquest any i el que ve es plantin tots els escocells que han quedat buits perquè han tingut baixes per malaltia, mort natural o accidents de trànsit. Per aquest motiu, s'està redactant un contracte per la compra d'uns 250 arbres (valorat en 41.850 euros), i l'any que ve està previst fer una compra similar.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior