Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
06/12/2023 09:31:56

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

Sant Feliu se suma als actes per commemorar el Dia Mundial de l'Alzheimer

15/09/2023
Lectures: 839
Sant Feliu se suma als actes per commemorar el Dia Mundial de l'Alzheimer

Amb motiu del Dia Mundial de l'Alzheimer, que se celebra el 21 de setembre, tindran lloc a Sant Feliu diferents activitats amb l'objectiu de donar a conèixer la malaltia, sensibilitzar la ciutadania sobre les seves conseqüències i promoure la prevenció.

El divendres 22 de setembre, de 9 a 19 h, s'instal·larà una taula informativa a la rambla Marquesa de Castellbell, al costat del CAP Rambla, on persones voluntàries de l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer del Baix Llobregat (AFA) informaran la ciutadania sobre aquesta malaltia neurodegenerativa progressiva.

Una altra activitat programada és una xerrada sobre l'Alzheimer que tindrà lloc el dilluns 25 de setembre, a les 17 h al Centre Cívic Les Tovalloles, sota el títol 'El meu familiar té Alzheimer. I ara què?'. La xerrada, a càrrec del psicòleg Daniel Mendoza, està organitzada per l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer del Baix Llobregat.

Les activitats es tancaran el dimarts 26 de setembre, a les 17 h, amb un cinefòrum sobre la pel·lícula 'Recuérdame" al Casal de la Gent Gran, també de la mà de l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer.

La malaltia d'Alzheimer

La malaltia d'Alzheimer produeix una disminució de les funcions intel·lectuals, dificulta l'aprenentatge de nous conceptes, interfereix en la capacitat de la persona per realitzar la seva vida diària i produeix canvis en la seva personalitat i conducta.

Es tracta de la forma més comuna de demència en les persones grans, tot i que no tots els deterioraments de les capacitats mentals relacionats amb l'edat evolucionaran cap a aquesta malaltia. L'envelliment de la població comporta un augment de les persones afectades. 

A Catalunya, el 2% de la població pateix algun tipus de demència. Un total de 86.000 persones amb una mitjana d'edat propera als 81 anys tenen Alzheimer, el 64,5% de les quals són dones.

 

Documents relacionats:
Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior