Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
15/06/2024 12:23:47

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

Sant Feliu commemora el Dia Internacional per la Pau

20/09/2023
Lectures: 1162
Sant Feliu commemora el Dia Internacional per la Pau

El dijous 21 de setembre la Xarxa d'alcaldes i alcaldesses per la pau organitza una campanya comunicativa per commemorar el Dia internacional de la Pau, a la qual s'hi suma l'Ajuntament de Sant Feliu com a membre de l'entitat. Diversos ens locals participaran en la iniciativa sota el lema "Fem de cada dia, el dia de la pau" compartint missatges sobre la cultura de pau, els drets humans, la memòria i la convivència, el desarmament, la solidaritat o la cooperació el mateix 21 de setembre. L'objectiu de la campanya, a la que la Xarxa convida a participar també a xarxes socials fent servir les etiquetes #PeaceEveryDay i #CiutatsdePau, és reivindicar el paper de l'acció local en la construcció de pau.

Sant Feliu referma el seu compromís amb la pau impulsant al llarg de l'any diverses activitats. Una de les mostres més destacades cada inici d'any és la celebració del Dia Internacional de la no violència i la Pau (DENIP), en què escoles, centres educatius i entitats de lleure exposen els materials treballats per l'alumnat per mostrar el seu rebuig a la violència, i que a Sant Feliu ja va per la seva 17a edició. Una altra de les cites en clau pacifista al municipi és la Fira de la Solidaritat, en què les entitats que conformen el Consell Solidari donen a conèixer la seva feina i els seus projectes en un ambient lúdic i distès.

La Commemoració del Dia mundial de les persones refugiades o del Dia mundial dels drets humans, així com els tallers que es realitzen en el marc del projecte Escoles Solidàries, són altres exemples de la contribució santfeliuenca a la pau, que se sumen a accions especialment rellevants en els darrers mesos com l'acollida de persones migrants en general, i de refugiades d'Ucraïna en particular. En aquest sentit, el Consell Solidari continua treballant per desenvolupar accions que donin resposta a les conseqüències derivades del conflicte bèl·lic en aquest país, que contemplen a més de la possibilitat d'acollida l'ajut humanitari, o la mobilització social.

La Xarxa d'alcaldes i alcaldesses per la Pau de Catalunya es va crear l'any 2014 amb l'objectiu de coordinar de manera eficient totes les activitats de la xarxa internacional d'Alcaldes per la Pau a Catalunya, amb el suport de l'Associació Catalana de Municipis, la Federació de Municipis de Catalunya, el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i la Diputació de Barcelona. La secció catalana d'alcaldes i alcaldesses per la Pau està formada per més de 200 municipis, i Sant Feliu forma part de la seva comissió executiva.

El Casal de la Dona celebra el Dia de la Pau a través de la dansa

L'entitat santfeliuenca Casal de la Dona, amb el suport de l'Ajuntament, també commemora aquest 21 de setembre el Dia Internacional de la Pau a través d'una activitat de dansa al Parc Nadal, a les 18 h. Des de fa un any, de la mà d'Andrea Salvemini s'ha format un grup de dones que setmanalment ballen danses circulars sagrades del món. Aquestes danses obertes a tothom i ballades en cercle fan connectar-se amb un mateix i amb les persones del grup. És una meditació activa i a través del moviment que pretén connectar  amb l'amor i la pau dins d'un cercle d'harmonia i espiritualitat.

 

 

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior