Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
17/06/2024 23:18:37

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

Sant Feliu aconsegueix per cinquè any consecutiu les quatre Flors d'Honor de Viles Florides

25/09/2023
Lectures: 1061
Sant Feliu aconsegueix per cinquè any consecutiu les quatre Flors d'Honor de Viles Florides

Sant Feliu de Llobregat ha aconseguit per cinquè any consecutiu les quatre Flors d'Honor en la 12a edició del certamen Viles Florides, celebrada a Encamp (Andorra) el 22 de setembre.

L'alcaldessa de Sant Feliu de Llobregat, Lourdes Borrell, ha destacat que "és un orgull per la nostra ciutat formar part d'aquest petit grup de municipis amb 4 flors, ja que representa el nostre compromís amb la cura dels nostres espais i amb el medi ambient".

Més enllà de la part paisatgística, per l'alcaldessa aquest guardó representa "l'aposta en polítiques mediambientals, la preservació del mobiliari urbà i la millora, en general, dels espais verds per millorar la qualitat de vida de totes les veïnes i veïns de Sant Feliu".

Viles Florides és una iniciativa de la Confederació d'Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) que busca promoure la transformació de racons, pobles i ciutats a través d'espais verds urbans i enjardinats, posant en valor la riquesa pròpia i natural dels municipis d'arreu de Catalunya i Andorra. El certamen pretén mostrar i posar en valor la riquesa natural i paisatgística de tots aquells projectes d'enjardinament, mobiliari urbà i espais lúdics perquè esdevinguin un exemple a seguir. 

El projecte va més enllà de propiciar espais agradables i té en compte la protecció del verd, la millora de la qualitat de vida dels veïns, l'estat i conservació del mobiliari urbà, la presència de parcs infantils, la conscienciació social envers les polítiques de sostenibilitat mediambiental o el desenvolupament de les economies locals a través de l'atractiu dels jardins i parcs urbans.

Les Flors d'Honor són el distintiu que certifica a un municipi com a vila florida i que reconeix la feina que es fa durant tot l'any. Van des d'una a cinc flors i s'atorguen segons el criteri d'un jurat especialitzat de la CHOC, que valora aspectes com el patrimoni vegetal i paisatgístic, el respecte pel medi ambient i la sostenibilitat a través de variables com la gestió de l'aigua, els programes de control de plagues i malalties, la neteja i gestió de residus, o la qualitat del mobiliari urbà.

Sant Feliu de Llobregat va aconseguir per primera vegada les quatre Flors d'Honor l'any 2019 i és fins ara la màxima distinció, ja que cap municipi ha rebut les cincs Flors d'Honor amb què pot puntuar el jurat del projecte Viles Florides.

 

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior