Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
15/06/2024 13:03:20

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

El ple de novembre aprova per unanimitat una moció sobre el finançament dels Ens locals

30/11/2023
Lectures: 1461
El ple de novembre aprova per unanimitat una moció sobre el finançament dels Ens locals

A la sessió plenària de novembre, celebrada el dijous 30, el consistori va aprovar per unanimitat una moció sobre el finançament dels Ens locals. La moció insta el Congrés, el Senat, el Parlament de Catalunya i els Governs de l'Estat i de la Generalitat a una reforma estructural del finançament dels ens locals que asseguri el compliment del principi de suficiència financera. 

En l'apartat de mocions d'àmbit local, el ple va aprovar per unanimitat cinc propostes de la Junta de Portaveus per adherir-se als manifestos del Consell Nacional dels Infants i Adolescents de Catalunya, el 25N, el Dia Mundial de la SIDA 2023, la Xarxa de Comunitats Cuidadores "Pobles que cuiden" i el manifest en defensa dels Drets de les Persones amb Discapacitat. En aquest sentit, la regidora de  Persones amb Diversitat Funcional, Margarita Llongueas, va anunciar al ple la creació d'una regidoria que inclourà el programa de persones amb discapacitat.

També es va aprovar amb el suport de tots els grups una moció de la ciutadania per demanar la neteja dels contenidors de residus.La moció del grup municipal de Sant Feliu En Comú Podem (SFECP) de rebuig de la instal·lació d'una pista de gel va ser rebutjada en rebre els vots a favor d'ERC, l'abstenció del Partit Popular (PP) i el vot contrari de l'equip de govern i de VOX. En canvi, la proposta del PP que insta l'Ajuntament de Sant Feliu a elaborar un pla de neteja dels grafittis va rebre el suport de tot el consistori.

Entre les mocions d'àmbit general, la proposta de SFECP sobre la regulació de l'ús dels dispositius mòbils per part del departament d'Educació també va ser aprovada per unanimitat. La moció del grup municipal de VOX de rebuig a l'amnistia, que els regidors i regidores han votat de forma individual, es va rebutjar en rebre el suport de les dues regidores del PP i el vot contrari de la resta de representants del consistori.

En l'àrea d'Atenció a la Ciutadania i Administració Oberta es va aprovar la sisena modificació de crèdit de l'any amb el vot favorable de tots els grups excepte l'abstenció del PP. La segona ampliació del termini del període transitori del Complex Municipal Piscines, així com la pròrroga dels acords presos al Ple de 25 de març de 2021, va ser aprovada amb el suport de tots els grups excepte les abstencions d'ERC i VOX. També es va adjudicar, per unanimitat, el contracte dels serveis de desenvolupament i desplegament de solucions per a la captura, el tractament i l'analítica de dades sobre la plataforma de ciutat intel·ligent de l'Ajuntament. En relació a les activitats de Nadal, es va aprovar la tarifa de 6 euros pel lloguer dels patins i 30 minuts d'ús de la pista de patinatge sobre gel, que haurà aplicar l'adjudicatari del contracte de gestió de la instal·lació per l'entrada a la pista; així com la tarifa de 3 euros per persona per realitzar l'activitat "Caganer Experience" durant 90 minuts. La tarifa per l'entrada a la pista de patinatge va rebre el suport de tots els grups excepte l'abstenció del PP i el vot contrari d'ERC i SFECP, mentre que la tarifa pel "Caganer Experience" va obtenir l'abstenció d'ERC, SFECP i PP i el vot favorable de la resta de grups.

En la mateixa àrea el ple va aprovar per unanimitat autoritzar a un treballador municipal la compatibilitat per a l'exercici d'una segona activitat, així com declarar d'especial interès o utilitat municipal les obres de renovació i millora de la sala del teatre i del pati de butaques i escenari del Centre Parroquial.

En l'àrea de Serveis a les Persones es van acceptar, amb el suport de totes les forces, les al·legacions presentades i es va aprovar definitivament la modificació del Reglament General de Concessió de Subvencions de l'Ajuntament. També es van aprovar per unanimitat subvencions extraordinàries de 10.000 euros a La Unió Coral per a millores necessàries a les instal·lacions; 28.000 euros a l'Ateneu per millorar l'accessibilitat i el funcionament a les seves instal·lacions; i 719,82 euros a l'associació Apoyodravet per al projecte "Travesia solidària Dravet 2023". També amb el suport de tot el consistori es va concedir una subvenció nominativa de 2.000 euros a l'entitat ASPRODIS per a la integració social en activitats de lleure i promoció per a les persones amb discapacitat intel·lectual.

La subvenció extraordinària de 130.200 euros per a la reforma i millora del Complex Municipal de Piscines va rebre el vot favorable de tots els grups excepte l'abstenció de Veïns per Sant Feliu. A l'ajut econòmic de 1.472 euros a l'associació Trans BaixPower & Roses de Sant Feliu per a la revista, formació i activitats dirigides al col·lectiu lGTBIQ+ hi van votar a favor tots els grups excepte VOX, que hi va votar en contra. La mateixa votació va rebre la subvenció nominativa de 1225 euros a l'entitat Amical Mauthausen per al projecte de Sant Feliu de Llobregat, Memòria de la Deportació.

En aquesta àrea també es van aprovar, per unanimitat, la modificació de les Bases del concurs de comparses de carnestoltes, així com les Bases reguladores específiques i annexos per a la concessió de subvencions, de concurrència competitiva, de l'Ajuntament de Sant Feliu per a l'any 2024.

En l'àrea de Territori, Transició Ecològica i Planejament, el ple va aprovar, amb el suport de tots els grups, la revisió de preus del contracte de la gestió del servei públic de neteja viària i recollida i trasllat dels residus sòlids urbans de la ciutat.

Els reconeixements extrajudicials de crèdit de diverses operacions comptables en les diferents àrees de govern es van aprovar amb el vot favorable de totes les forces excepte l'abstenció del PP.

Propostes urgents

En l'apartat de propostes urgents es va presentar al ple unt punt per concedir una subvenció extraordinària de 55.000 euros a l'entitat Casino Sant Feliu per a la renovació de l'espai escènic Cinto Rius. Tant la urgència del punt com la subvenció es van aprovar per unanimitat.

També es va presentar un punt urgent per concedir un ajut d'emergència de 2.000 euros al Fons Català Cooperació al desenvolupament per donar ajut humanitari a Palestina, generada per l'escalada de violència, i aprovar-ne el conveni corresponent. La urgència del punt es va aprovar per unanimitat, mentre que l'ajut d'emergència va rebre el suport de tots els grups excepte el de VOX.

 

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior