Podeu consultar les recomanacions de Protecció Civil amb motiu de la celebració de la rua de Carnaval, que tindrà lloc el dissabte 10 de febrer i que recorrerà diferents carrers de la ciutat, generant afectacions en la mobilitat de vianants, vehicles i transport públic, que es poden consultar aquí.
El recorregut de la rua passarà pels carrers de Sant Josep, Prolongació Falguera, Laureà Miró, Hospitalet, Miquel Coll i Alentornç, passeig dels Pins, Laureà Miró, Joan Batllori, passeig Nadal, passeig Bertrand i Pi i Margall abans d'arribar a la plaça de la Vila.
Abans i durant la celebració
- Abans d'anar-hi informeu-vos bé dels llocs per on passarà la rua.
- Informeu-vos a l'arribada d'on hi ha els serveis preventius sanitaris.
- Tingueu localitzades les sortides d'emergència o les vies d'evacuació dels recorreguts.
- Feu atenció a les indicacions del personal de seguretat.
- Porteu aigua i aneu-vos hidratant.
- Travesseu carrers, vies ferroviàries i carrils només pels passos habilitats.
- En desfilades i cavalcades, si llancen caramels, no baixeu a recollir-los a la calçada mentre passen les carrosses.
- No pugeu a baranes, reixes o altres elements inestables que puguin ser perillosos.
- En concentracions massives a l'exterior, si teniu la sensació d'estar atrapat o sense sortida possible, busqueu una ubicació alternativa on pugueu trobar una via d'evacuació.
- Si aneu amb infants, porteu-los a coll o de la mà. Estigueu pendents de la gent gran i de les persones amb impediments.
- Porteu la documentació a sobre. En el cas dels infants, gent gran i persones amb discapacitats psíquiques, prepareu una fitxa amb les seves dades i un telèfon de contacte, i feu que la portin en un lloc visible per si es perden.
- Si aneu acompanyats o en grup, acordeu prèviament un punt de referència on trobar-vos en cas que us separeu o us perdeu.
- Una vegada finalitzat l'esdeveniment, abandoneu el lloc de forma ordenada, respectant l'ordre de sortida i seguint les indicacions dels serveis de seguretat. No oblideu els objectes personals.
En cas d'emergència
- Si necessiteu atenció sanitària, demaneu-la als punts d'assistència corresponents (cal estar alerta als llocs i motius que poden provocar accidents i col·laborar, en la mesura que es pugui, per procurar no resultar afectats).
- Davant de qualsevol situació d'emergència personal o col·lectiva, mantingueu la calma, truqueu al 112 i aviseu els serveis d'emergència.
- No utilitzeu el mòbil per fer trucades ni enviar fotos o vídeos personals a les zones amb molta concentració de persones, per impedir el col·lapse de les línies telefòniques i facilitar així la comunicació amb els serveis d'emergència.
- Dirigiu-vos a les sortides pels llocs indicats i sense aturar-vos. En cap cas no torneu enrere.
- Eviteu cridar, córrer o empènyer els altres, ja que podrieu provocar situacions molt perilloses per la gran quantitat de gent que hi ha concentrada.
- No us atureu davant les sortides o vies d'evacuació.
- Una vegada estigueu en una zona segura, si no trobeu el familiar, amic o persona coneguda, informeu-ne els serveis d'emergència.
Recomanacions per a participants de cavalcades i rues
- Recordeu la importància de conèixer el recorregut, les vies d'evacuació, les zones de més aglomeració i els consells d'autoprotecció dels plans d'autoprotecció.
- No manipuleu cap tipus d'element elèctric si no disposeu de l'autorització corresponent.
- Disposeu d'extintors ubicats en llocs de fàcil accés per poder apagar qualsevol conat d'incendi.
- Tingueu clares les possibles vies de sortida del vehicle i del recorregut.
- Eviteu sobrecarregar les instal·lacions elèctriques.
- Deixeu prou espai entre comparsa i comparsa per evitar accidents i interaccions en cas d'incendi.
- Seguiu les indicacions del vostre responsable de grup i adreceu-vos-hi en cas de dubte.
- Si conduïu algun dels vehicles de la rua, no prengueu begudes alcohòliques i porteu l'aigua en ampolles de plàstic.
- No deixeu materials accessibles al públic que puguin suposar un perill per a la seva integritat física (per exemple, pirotècnia, elements amb flama, etc.).
- Si les carrosses o disfresses són de materials combustibles o fàcilment inflamables, recordeu de no utilitzar cap element amb flama o guspires a prop.
- No llanceu pirotècnia ni elements amb flama o guspires cap al públic, ja que també poden dur disfresses combustibles o inflamables.
- A les carrosses, hi ha d'anar personal que sàpiga com funciona el generador ?com s'apaga? i també utilitzar extintors.
- Està totalment prohibit carregar combustible amb els generadors en marxa.
- El combustible s'ha de portar en dipòsits homologats i cal deixar-lo en zones ventilades, lluny de focus de calor.
- La instal·lació elèctrica de les carrosses ha de ser adequada i ha de disposar de butlletí d'instal·lador o certificat d'idoneïtat.
- Tots els vehicles han de disposar de la ITV i de l'assegurança corresponents.
- Compliu totes les mesures de seguretat, a fi de minimitzar la possibilitat d'accidents.
- Col·laboreu amb l'ajuntament en la difusió dels consells per a la població.
Més informació: www.santfeliu.cat/carnaval