Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
22/04/2024 23:24:49

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

Tala d'arbres al carrer de Vidal i Ribas per raons sanitàries i de seguretat

16/02/2024
Lectures: 557
Tala d'arbres al carrer de Vidal i Ribas per raons sanitàries i de seguretat

Els Serveis de Jardineria i Medi Ambient de l'Ajuntament van procedir, durant el matí de dijous 15, a talar una sèrie d'arbres del carrer de Vidal i Ribas. En aquesta actuació, que es va produir mentre es duia a terme una esporga planificada, es van prendre mesures necessàries per garantir la seguretat de la ciutadania i dels elements presents a la via pública. Les inspeccions realitzades per determinar l'abast de la poda van revelar la presència de descomposició del teixit arbori a nivell intern, així com de severes esquerdes, amb risc de col·lapse imminent.

Els arbres afectats eren de l'espècie Acer negundo, originària de zones humides dels Estats Units. Això fa que en sòls pobres i secs es desenvolupi malament, i que sigui sensible a malures. No tolera l'esporga i en ambients urbans té vida curta. Aquests arbres van ser plantats en carrers que per proximitat a les façanes i pel pas de vehicles grans han precisat esporgues que han provocat, juntament amb les ferides ocasionades pels vehicles que descarreguen al carrer, i amb les condicions de cultiu i ambientals de la ciutat, que els arbres siguin més vulnerables i amb vida curta. De fet, el pla Director de l'Arbrat viari de Sant Feliu ja contemplava en el seu moment un canvi d'espècie en aquest carrer.

Per garantir la seguretat de la ciutadania, el servei es va coordinar amb Policia Local per retirar un vehicle estacionat prop de l'àrea afectada, i es van col·locar senyalitzacions per alertar del perill imminent. Com a conseqüència d'aquesta inspecció exhaustiva, es va decidir dur a terme la tala d'alguns arbres addicionals que presentaven esquerdes, forats i material podrit, tot amb l'objectiu de prevenir possibles accidents.

D'altra banda, en consonància amb les mesures adoptades a causa de la situació de sequera, s'ha pres la decisió d'ajornar la plantació de nova vegetació en els carrers i parcs remodelats. Tot i això, s'ha assegurat que aquesta decisió no és permanent i que s'enfocarà en plantar espècies d'arbres que requereixin menys aigua quan la situació millori. Tot i aquestes mesures, l'Ajuntament manté un compromís ferm amb el verd urbà i la sostenibilitat ambiental, assegurant que els clots deixats per la tala dels arbres seran omplerts amb noves plantacions tan aviat com sigui possible, garantint així la continuïtat de la vida vegetal a la ciutat.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior