Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
21/04/2024 23:45:31

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

El Dimarts Salut del 27 de febrer, dedicat a les malalties minoritàries

23/02/2024
Lectures: 800
El Dimarts Salut del 27 de febrer, dedicat a les malalties minoritàries

Amb motiu del Dia Mundial de les Malalties Minoritàries, el cicle de xerrades DimartSalut del 27 de febrer estarà dedicat a aquestes malalties. A la sessió, que se celebrarà a les 18 h al Centre Cívic Les Tovalloles, intervindran Anna Falip, treballadora social sanitària de l'Associació catalana de persones amb malalties neuromusculars (ASEM); i Antonio Cabrera, vocal de la Federación Española de Enfermedades Raras (FEDER Catalunya). Per complementar les xerrades intervindran 3 testimonis que pateixen diferents malalties minoritàries per explicar la seva experiència personal.

La sessió sobre com ens afecten les malalties minoritàries, organitzada per l'Ajuntament de Sant Feliu conjuntament amb diverses entitats, pretén sensibilitzar la societat per poder generar canvis per als 300 milions de persones a tot el món que viuen amb una malaltia minoritària i per a les seves famílies.

Sant Feliu també se sumarà a la commemoració d'aquest dia mundial il·luminant en color lila les façanes de la Catedral i l'Ajuntament. 

Dia mundial de les malalties minoritàries

Enguany el Dia mundial de les malalties minoritàries es commemora el 29 de febrer. Aquest fet només passa cada 4 anys, ja que normalment se celebra el dia 28 de febrer. Actualment hi ha entre 7000 i 8000 malalties minoritàries diferents, que afecten a menys de 5 de cada 10.000 persones i aproximadament un 80% d'aquestes malalties són d'origen genètic. 

Més informació sobre malalties minoritàries a: malaltiesminoritaries.org

 

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior