Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
21/04/2024 22:22:05

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

Les cooperatives escolars del projecte CuEmE reben el seu NIF

28/02/2024
Lectures: 921
Les cooperatives escolars del projecte CuEmE reben el seu NIF

L'alumnat de fins a deu escoles de Sant Feliu ha assistit, durant el matí de dimecres 28 de febrer, a l'acte de lliurament del NIF a les cooperatives desenvolupades en el marc del projecte CuEmE. Aquesta iniciativa, integrada dins del Programa Municipal d'Activitats Educatives (PMAE) fomenta l'esperit emprenedor i les competències bàsiques en el cicle superior d'educació primària gràcies al suport de la Diputació de Barcelona.

A la trobada, celebrada en dues sessions al Casal de la Gent Gran, han assistit l'alcaldessa Lourdes Borrell, el president de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic i Promoció de Ciutat Jaume Manyoses, i la regidora d'Educació Ana Cubet. L'alcaldessa ha destacat el valor del treball conjunt en aquestes cooperatives, "en què vosaltres heu de treballar els uns amb els altres i establir diàlegs, per tal de desenvolupar una part creativa molt més activa i assolir els objectius de la vostra empresa". Per la seva banda Manyoses ha donat ànims als i les alumnes en aquesta nova etapa d'emprenedoria, recordant que "d'aquí sortiu 17 cooperatives reals, iguals que qualsevol altre, en què acabareu fent coses reals, i on en traureu molts aprenentatges". Per últim, tal i com ha recordat la regidora Ana Cubet, els productes i serveis de les cooperatives es vendran al Mercat de Cooperatives Escolars que se celebrarà el proper 13 de maig a la plaça de la Vila durant el matí. Això permetrà a l'alumnat no només posar en pràctica les seves habilitats empresarials, sinó també contribuir de manera positiva a la comunitat local.

Les cooperatives que enguany participen al projecte són:

 1. Doneu-li vida S-Coop: 6è A Col·legi Bon Salvador
 2. Bonsa-Coop: 6è B Col·legi Bon Salvador
 3. Coopinventiva: 6è C Col·legi Bon Salvador
 4. Falguera's&Company: 6è Escola Falguera
 5. FemCoop53: 6è A i 6è B Col·legi Mare de Deu de la Mercè
 6. Zoriona: 5è Escola Mestral
 7. El gran arbre: 5è Escola Nadal
 8. Artesans Nadal: 5è B Escola Nadal
 9. Shine together: 6è A Escola Salvador Espriu
 10. 25 somnis: 6è B Escola Salvador Espriu
 11. Coopekids: 5è Escola Arquitecte Gaudí
 12. 25 estrelles: 6èA Escola Josep Monmany i Amat
 13. New Creative: 6èB  Escola Josep Monmany i Amat
 14. Art sobre Rodes: 6èA Escola Miquel Martí Pol
 15. New thinks: 6èB Escola Miquel Martí Pol
 16. Petits creadors: 5èA Col·legi Verge de la Salut
 17. Virsa empres: 5èB Col·legi Verge de la Salut

Cultura emprenedora a l'escola

A través de CuEmE, els estudiants i les estudiants creen i gestionen una cooperativa escolar durant un curs amb el suport de diverses entitats locals, incloent-hi l'escola, l'Ajuntament, empreses i altres organitzacions. Mitjançant la metodologia del treball per projectes, els alumnes aprenen a través de l'acció i posen en pràctica els seus coneixements, habilitats i actituds en un context real. Aquest enfocament no només treballa les competències clau del currículum, com lingüística, matemàtica, artística i digital, sinó també promou la competència emprenedora, d'autonomia i iniciativa personal.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior