Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
18/04/2024 21:43:26

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

El ple de febrer aprova per unanimitat la cessió gratuïta d'un solar municipal per a la construcció del nou CAP Rambla

29/02/2024
Lectures: 1057
El ple de febrer aprova per unanimitat la cessió gratuïta d'un solar municipal per a la construcció del nou CAP Rambla

La sessió plenària de febrer, celebrada dijous 29, va començar amb la denúncia mensual contra la violència masclista, a càrrec de la jurista i coordinadora del projecte Dones Mentores, Lores López.

Un dels temes més destacats del ple va ser la cessió gratuïta al Servei Català de la Salut d'un solar municipal de 2.660 m2, al costat del Palau d'Esports Juan Carlos Navarro, per a la construcció del nou CAP Rambla a Sant Feliu. L'acord fixa en 5 anys el termini màxim per al compliment de les finalitats de la cessió, i en 30 anys el termini mínim durant el qual s'ha de mantenir l'ús per a les finalitats objecte de la cessió.

L'altre tema destacat de la sessió va ser l'aprovació, per unanimitat, del conveni entre ADIF i l'Ajuntament sobre els terrenys municipals i ferroviaris afectats pel projecte constructiu d'integració del ferrocarril. Segons va explicar l'alcaldessa de la ciutat, Lourdes Borrell, es tracta de dos acords "molt importants de serveis públics per al futur de la ciutat".

En l'apartat de mocions d'àmbit local, la proposta del grup polític Viva! Sant Feliu per a l'aplicació de la Llei 7/2023 de protecció dels drets i benestar animal a Sant Feliu va quedar rebutjada, en rebre els vots contraris de l'equip de govern, l'abstenció de PP i VOX, i el vot favorable d'Esquerra i de Sant Feliu En Comú Podem (SFECP). En canvi, la moció de la ciutadania referent als plataners d'ombra es va aprovar per unanimitat. També es va aprovar amb el suport de tots els grups la proposta presentada per SFECP per mitigar els efectes de l'actual episodi de sequera i per a la implantació del cicle integral de l'aigua.  

Entre les mocions d'àmbit general, el grup municipal VOX va proposar una Declaració institucional amb motiu de l'assassinat de dos guàrdies civils en acte de servei contra el narcotràfic. Per la seva banda, el grup municipal del PSC va proposar una moció d'adhesió del condol de la Federació de Municipis de Catalunya pels dos guàrdies civils morts. Tal com estableix l'article 40 del Reglament Orgànic Municipal vigent, quan diversos grups plantegen a la mateixa sessió mocions sobre la mateixa qüestió, només s'inclou a l'ordre del dia la primera i l'altra es tracta com a esmena a la totalitat. Finalment, el regidor de VOX Jordi Rangel va acceptar el text alternatiu, que es va aprovar amb el suport de tots els grups excepte l'abstenció d'Esquerra.

La moció presentada pels grups SFECP i PSC de suport a la pagesia, que insta el govern de l'Estat a garantir el compliment de la Llei de la Cadena Alimentària i uns preus justos als productors, fent complir la llei mitjançat la seva millora i un finançament adequat, es va aprovar amb els vots favorables de tots els grups, excepte el vot contrari de VOX i l'abstenció del PP.

En l'àrea d'Atenció a la Ciutadania i Administració Oberta, es va aprovar la primera modificació de crèdit de l'any 2024, amb el suport de tots els grups excepte l'abstenció d'Esquerra. Les declaracions d'especial interès o utilitat municipal de les obres de reforma interior de l'escenari del teatre de la seu de l'entitat Casino Santfeliuenc i el seu immoble, de les obres de l'Institut Olorda i de les obres de l'Institut Martí Dot es van aprovar per unanimitat.

En la sessió també es van estimar les al·legacions i aprovar definitivament els acords de ple de 21 de desembre de 2023, de modificació del catàleg de llocs de treball i l'organigrama municipal, amb els vots a favor de tots els grups excepte les abstencions del PP i Esquerra.

En l'àrea de Territori, Transició Ecològica i Planejament es va aprovar per unanimitat concedir una subvenció de 24.000 euros a l'entitat Cooperativa de treballadores La Rural-Can Ferriol per impulsar l'activació de Can Ferriol, finca agroecològica referent al municipi.

En la part de control el regidor d'Hisenda, Javier Molina, va explicar la liquidació del pressupost de l'exercici 2023.

El reconeixement extrajudicial de crèdit de diverses operacions comptables en les diferents àrees de govern (punts 7, 15, 16 i 18 de l'ordre del dia) es van aprovar amb els vots a favor de tots els grups excepte l'abstenció del PP i Esquerra.

 

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior