Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
18/04/2024 21:37:02

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

Cicle de conferències amb motiu dels 500 anys de la Parròquia de Sant Llorenç

04/03/2024
Lectures: 547
Cicle de conferències amb motiu dels 500 anys de la Parròquia de Sant Llorenç

Amb motiu dels 500 anys de la Parròquia de Sant Llorenç de Sant Feliu de Llobregat, durant el mes de març se celebrarà un cicle de conferències organitzat per l'Arxiu Comarcal del Baix Llobregat, amb el suport de l'Ajuntament de Sant Feliu i la Parròquia.

A través de quatre conferències sobre la Parròquia de Sant Llorenç es farà un recorregut per la història de Sant Feliu de Llobregat des dels seus inicis fins a l'actualitat. Es desvetllaran recerques inèdites que mostraran informació desconeguda i es farà una aproximació a l'origen del lloc de Sant Feliu, vinculat a una capella del mateix nom, i a la creació i desenvolupament d'una vila que va trigar a tenir parròquia pròpia.

També es mostrarà el llarg camí de les lluites dels santfeliuencs i santfeliuenques per aconseguir la independència de les parròquies veïnes de Sant Joan Despí i de Sant Just Desvern. I els efectes de la revolta pagesa dels Remences contra les servituds al segle XV, un revulsiu per enfortir i organitzar la gent de Sant Feliu que va fundar la Parròquia, l'any 1524. 

També es farà una aproximació a l'evolució de la religiositat durant els segles XVIII i XIX, als grans canvis del segle XX; a la fundació de les escoles religioses de nenes i nens, a finals del segle XIX i principis del XX; a l'origen i desenvolupament de les festes, de l'anticlericalisme i de la revolució de principis de la Guerra Civil, així com a l'aixopluc parroquial d'entitats com el Centre Parroquial, l'Agrupament Escolta, l'Esplai Sant Llorenç i la Penya de Llicenciats, entre altres, tot plegat en el marc de les grans transformacions de l'Església arran del Concili Vaticà Segon.

En definitiva, es farà un recorregut per molts temes de la història local i de la història de Catalunya a través d'aquesta institució cinc centenària.

 

Documents relacionats:
Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior