Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
23/05/2024 14:17:38

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

L'Ajuntament de Sant Feliu i Adif regulen els terrenys alliberats per la integració del ferrocarril

19/04/2024
Lectures: 1256
L'Ajuntament de Sant Feliu i Adif regulen els terrenys alliberats per la integració del ferrocarril

L'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat i Adif han signat aquest divendres, 19 d'abril, un conveni pel qual es regulen les cessions de terrenys, tant municipals com ferroviaris, derivats de les obres d'integració del ferrocarril i la nova estació de Sant Feliu. L'acord l'han signat a Madrid l'alcaldessa de la ciutat, Lourdes Borrell, i el president d'Adif, Àngel Contreras. 

Adif és titular d'un terreny de 26.959 m2 on, en finalitzar les obres, es generarà una superfície urbana alliberada del servei ferroviari de 25.985 m2, que s'urbanitzarà i podrà acollir un nou sistema tramviari a 11.390,5 m2. Adif mantindrà la titularitat de 974 m2, corresponents a la futura estació i altres elements o instal·lacions ferroviàries.  

El conveni estableix la forma en què Adif obtindrà els sòls de titularitat municipal, realitzarà les ocupacions temporals per a l'execució de les obres i establirà els usos ferroviaris. Del total d'aquests terrenys, 10.1481,6 m2 seran ocupats definitivament per infraestructures ferroviàries, dels quals 67.424,3 m2 seran ocupats temporalment per a l'execució de les obres.

Per tal que l'Ajuntament porti a terme la urbanització del sòl alliberat, no necessari per al servei ferroviari, el consistori obtindrà el terreny de titularitat d'Adif desafectat, incloent el sòl per a la futura implantació del sistema tramviari, que posarà posteriorment a disposició de la Generalitat de Catalunya per a la seva execució. L'Ajuntament també es compromet a modificar el plantejament urbanístic per adaptar-lo a la nova realitat que resulti de les obres.

El conveni té una vigència màxima de 4 anys i el seu compliment serà revisat per una comissió de seguiment.

Transformació de la mobilitat

Amb una inversió de més de 120 milions d'euros, la integració del ferrocarril és una de las actuacions ferroviàries i urbanístiques en execució més rellevants per a la transformació de la xarxa ferroviària a l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

L'operació d'integració, que inclou actuacions complementàries, com la construcció d'una nova estació i diverses instal·lacions ferroviàries- materialitzarà la permeabilitat de la infraestructura ferroviària de la línia Sant Vicenç de Calders-Vilafranca-L'Hospitalet de Llobregat entre els dos sectors de la trama urbana de Sant Feliu, creant nous espais per a la ciutadania.

Juntament amb la construcció d'una nova estació, l'edifici d'accés de la qual quedarà integrat al futur tram, i amb la urbanització en superfície, el projecte promourà nous esquemes d'explotació de la xarxa ferroviària de proximitat a l'entorn de Barcelona i la seva àrea metropolitana.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior