Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
12/07/2024 15:25:38

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

L'Ateneu Santfeliuenc acollirà el campionat europeu de shogi

21/06/2024
Lectures: 570
L'Ateneu Santfeliuenc acollirà el campionat europeu de shogi

De l'1 al 4 d'agost l'Ateneu Santfeliuenc acollirà a les seves instal·lacions el campionat europeu de Shogi ESC/WOSC 2024, un torneig que s'organitza per primera vegada a Espanya, a Sant Feliu. La imatge del torneig ha estat creada per la santfeliuenca Mariona Sans Nicolàs, estudiant de disseny gràfic.

Es tracta d'un campionat en què hi participen persones vingudes d'arreu del món i consta de diversos tornejos entre els quals en destaca un en que participaran jugadors d'alt nivell vinguts del Japó. També hi haurà un taller pensat per a la ciutadania de Sant Feliu curiosa i interessada en iniciar-se en el món del shogi. Les inscripcions es tancaran el dilluns 1 de juliol, tot i que s'acceptaran inscripcions presencials dijous 1 i divendres 2 d'agost amb previ avís mitjançant correu electrònic.

El shogi, un joc de tauler per a dues persones, es considera que pertany a la mateixa família que el xiangqi i els escacs occidentals, que van evolucionar del joc persa xatranj, descendent al seu torn de l'indi xaturanga. Degut a això, i per la semblança amb els escacs és comú d'anomenar-lo escacs japonesos. A diferència dels escacs que es juguen habitualment a Catalunya, el tauler del shogi és de nou  files per nou columnes, i els jugadors disposen de vint peces iguals a les de l'oponent, que es diferencien per la direcció que assenyalen sobre el tauler, orientades sempre vers el rival.

Comparteix
Salta a la part superior