Educació i formació

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
18/07/2024 04:02:33

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu acull el Mercat de Cooperatives Escolars el 13 de maig

07/05/2024
Lectures: 1083
Sant Feliu acull el Mercat de Cooperatives Escolars el 13 de maig

La plaça d'Alfons Comín acollirà el dilluns 13 de maig, de 9 a 12.30 h, el Mercat de Cooperatives Escolars. Al Mercat, ubicat enmig del mercat de marxants dels dilluns, hi participaran 17 cooperatives que corresponen a 10 de les 11 escoles del municipi. Les cooperatives vendran productes que han realitzat les i els cooperativistes en els seus projectes empresarials. A més, l'escola Arquitecte Gaudí vendrà entrades per un espectacle que estan preparant, "Contes arreu del món".

A cada cooperativa tots i totes són socis i sòcies i decideixen junts quants diners han de posar, quin producte comercialitzaran, etc. i vendran al Mercat de Cooperatives el que han fabricat. Els empresaris i empresàries de les escoles de la ciutat han après a fer els seus projectes a través del Programa Cultura Emprenedora a l'Escola (CuEmE), de la Diputació de Barcelona.

Aquesta iniciativa, integrada dins del Programa Municipal d'Activitats Educatives (PMAE) fomenta l'esperit emprenedor i les competències bàsiques en el cicle superior d'educació primària gràcies al suport de la Diputació de Barcelona.

Les escoles que hi participen per primer cop (l'escola Mestral, Nadal, Falguera i el col·legi Mare de Deu de la Mercè) rebran una placa de reconeixement de participació en el Programa CuEmE.

Cultura Emprenedora a l'Escola

A través de CuEmE, els estudiants i les estudiants creen i gestionen una cooperativa escolar durant un curs amb el suport de diverses entitats locals, incloent-hi l'escola, l'Ajuntament, empreses i altres organitzacions. Mitjançant la metodologia del treball per projectes, els alumnes de 5è i 6è de primària aprenen a través de l'acció i posen en pràctica els seus coneixements, habilitats i actituds en un context real. Aquest enfocament no només treballa les competències clau del currículum, com lingüística, matemàtica, artística i digital, sinó també promou la competència emprenedora, d'autonomia i iniciativa personal.

Salta a la part superior