Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
20/07/2024 15:04:02

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Innovació i emprenedoria digital

Sant Feliu Innova estrena un jardí vertical de molsa preservada

13/06/2024
Lectures: 926
Sant Feliu Innova estrena un jardí vertical de molsa preservada


El programa municipal Sant Feliu Innova ha estrenat avui un jardí vertical de molsa preservada a les seves instal·lacions. La producció i instal·lació d'aquest jardí ha anat a càrrec de la Fundació Portolà, una entitat sense ànim de lucre que treballa per la integració social i laboral de persones amb discapacitat intel·lectual i/o trastorn mental.
El jardí vertical està compost per una varietat de molses preservades, que no necessiten reg ni manteniment, i que aporten un toc natural i sostenible a les instal·lacions de Sant Feliu Innova. 

Més que un simple jardí, la iniciativa de Sant Feliu Innova i la Fundació Portolà representa un valor social afegit que va més enllà de la simple estètica. El projecte aporta beneficis tangibles a la societat en diversos aspectes, com ara el suport a l'economia social, el ompliment de la Llei General de Discapacitat, el reforç de la Responsabilitat Social Corporativa, i un compromís ferm davant l'Agenda 2030 i els objectius de desenvolupament sostenible (ODS).


Col·laboració amb la Fundació Portolà


La Fundació Portolà té una trajectòria de més de 30 anys donant suport a la integració social i laboral de persones amb discapacitat. La producció i instal·lació del jardí vertical a Sant Feliu Innova ha estat una oportunitat perquè els treballadors de la Fundació demostrin les seves habilitats i capacitats en un projecte real.
David Rubiol, director comercial i màrqueting de l'entitat, ha declarat que se senten "molt agraïts per les facilitats de tot l'equip de Sant Feliu Innova i la disponibilitat de l'espai."
Rubiol ha especificat que el muntatge del logo corporatiu de Sant Feliu Innova amb elements de jardineria preservada els ha aportat els següents beneficis:
"Social, posem en valor les habilitats i capacitats de les persones amb disCapacitat intel·lectual i/o trastorn mental que han participat en els treballs. També millorem les seves competències i la polivalència en feines de jardineria.
Solvència tècnica, ens ajuda a reproduir situacions reals de muntatge i preveure els recursos necessaris per assegurar una correcta instal·lació.
Mostrar propostes alineades amb la sostenibilitat i l'experiència de l'usuari. El logo és un exemple de creació d'espai amigable, és versàtil en la seva forma i pot aplicar-se a qualsevol espai. Exemple de col·laboració entre entitats públiques i socials. Estem molt satisfets d'haver trobat un projecte on treballem conjuntament a partir d'una necessitat fins aportar la solució consensuada."


De la mateixa manera, Rubiol ha comentat que "l'actuació feta a les instal·lacions de Sant Feliu Innova és un fantàstic aparador per a la Fundació per totes les persones que us visiten. Per a nosaltres particularment suposa:
- Donar visibilitat al projecte social i la missió de la Fundació Portolà: facilitar la integració social i laboral de persones amb disCapacitat i/o trastorn mental amb la creació de llocs de treball dignes i remunerats. 
- Posicionar la Fundació Portolà com entitat social, de proximitat, sostenible, professional i innovadora. Ajudem les empreses públiques i privades a desenvolupar la seva dimensió solidària i de compromís amb la comunitat.
- Crear xarxa i generar col·laboracions amb entitats públiques o empreses privades. A partir d'aquesta actuació específica de jardineria vertical preservada, volem mostrar la resta dels nostres productes i serveis: jardineria, neteja, confecció i manipulats."


Sant Feliu Innova no celebra un nou jardí sino el valor social afegit amb aquesta acció:


Per una banda, aquesta acció representa un suport ferm a l'economia social, recolçant el treball realitzat per persones amb disCapacitat intel·lectual i promovent la contractació d'un Centre Especial de Treball d'iniciativa social, on tots els beneficis són reinvertits en formació, millora de recursos materials i de les condicions laborals.
També, aquesta actuació està en sintonia amb el compliment de la Llei General de Discapacitat: La contractació d'aquest servei per part de Sant Feliu Innova demostra el compromís de l'Ajuntament amb la integració laboral de les persones amb discapacitat, contribuint a una societat més justa i equitativa.
A part d'això, aquesta iniciativa és una manera de reforçar la Responsabilitat Social Corporativa: La col·laboració amb la Fundació Portolà evidencia el compromís de Sant Feliu Innova amb la Responsabilitat Social Corporativa, demostrant una sensibilitat real cap a la comunitat local i contribueix a la millora de la percepció de la marca, posicionant-la com una empresa socialment responsable.

Per últim, aquesta acció reafirma el compromís amb l'Agenda 2030 i els ODS, en tant i en quant a que el projecte s'alinea amb els objectius de l'Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible, concretament amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) 10 (Reducció de les desigualtats), 11 (Ciutats i comunitats sostenibles) i 17 (Aliances per a aconseguir els objectius). Tot allò es tradueix en una contribució sòlida a la creació d'una societat més justa, sostenible i inclusiva, on ningú es queda enrere.
L'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat celebra la col·laboració entre Sant Feliu Innova i la Fundació Portolà. Aquesta iniciativa és un exemple de com la col·laboració entre el sector públic i el privat pot contribuir a la creació d'una societat més justa, sostenible i inclusiva.
 

Ets emprenedor/a? Tens el Social Urban Lab de l'Ajuntament al teu servei


Social Urban Lab posa Sant Feliu com a camp de proves o laboratori d'idees de solucions innovadores per a empreses i teixit social en àmbits com l'urbanisme, la cultura o la mobilitat.

Sant Feliu es converteix així en un ecosistema de validació i prototipatge de productes i serveis amb  infinites possibilitats  (oci, salut, vendes, cultura....) i la majoria amb demanda al mercat privat i/o públic.  

Construeix ara el teu MVP amb el recolzament de l'Ajuntament, posant tots els recursos i actius que té la ciutat per provar la viabilitat de projectes innovadors. 

Vols desenvolupar un prototip? Testeja la teva idea o projecte innovador a Sant Feliu de Llobregat! T'esperem!

Si voleu saber més d'aquest programa podeu posar-vos en contacte amb tic@santfeliu.cat .
 


"Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local"


 

Notícies relacionades:

Salta a la part superior