Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
17/06/2024 21:12:53

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Innovació i emprenedoria digital

20 anys d'innovació digital, social i urbana de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

02/08/2023
Lectures: 3367
20 anys d'innovació digital, social i urbana de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Hem tingut diversos noms Sant Feliu Innova, Sant Feliu On Line, CO-Innova_LAB Sant Feliu però ara tothom ens coneix col·loquialment com la Torre del Roser.

És difícil resumir 20 anys de vida però ara farem un breu passeig per aquest vintè aniversari de Sant Feliu Innova. 

Comencem aquest viatge en el temps! 

Des de 2003 apropant i divulgant a tothom les innovacions tecnològiques

El programa municipal d'innovació neix al 2003, amb la denominació de "Sant Feliu On Line", amb una forta vinculació a l'alfabetització tecnològica i a la inclusió i la innovació digital. Van ser anys de lluita contra la fractura digital a través dels Telecentres i Punts TIC de la ciutat i amb una gran diversitat d'accions per a la capacitació tecnològica de tot tipus de col·lectius, desenvolupant així les habilitats, destreses i coneixements útils, esdevenint espais integradors que potenciaven la dinamització comunitària i empresarial del territori.

El 2008 ens especialitzem en emprenedors i empreses (nous models de negoci, startups ...)  

L'any 2008 va ser un punt d'inflexió en el projecte amb el recolzament del programa Ciutats Digitals 2008-2010 de la Generalitat de Catalunya, que va convertir la ciutat en un Territori Digital al ser Sant Feliu un dels únics 10 ens subvencionats. Aquest reconeixement ens va permetre sistematitzar la divulgació dels avantatges de l'ús de les TIC per a empreses i emprenedors així com el desenvolupament de serveis digitals adreçats a empreses i potenciar la generació d'espais on es localitzin i impulsin iniciatives empresarials base TIC o amb un alt valor afegit tecnològic. El 2012 arrencava l'acceleradora d'emprenedors joves YUZZ (Explorer) Sant Feliu.

El 2013 apostem per la innovació social i col·laborativa 

Iniciem el període d'impuls a iniciatives de transformació social i econòmica amb diverses actuacions orientades al foment de l'emprenedoria social i l'economia social i col·laborativa generadores d'iniciatives d'impacte social. També va ser una reformulació de marca a Sant Feliu Innova que va portar nous serveis com el coworking relacional per a emprenedores (2013-2016), el suport a la Responsabilitat Social innovadora a les empreses (2016-2017) i la transformació de les accions de capacitació digital envers el foment de les vocacions científico-tecnològiques entre els infants i el jovent de la ciutat mitjançant tallers de competències STEAM (programació, robòtica, impressió 3D ...). 

El 2017 neix el laboratori d'innovació social, digital i urbana

El 2017 marcava un punt d'inflexió al programa municipal Sant Feliu Innova. Iniciàvem una nova etapa amb la inauguració de l'edifici CO-Innova Sant Feliu, un espai laboratori d'experimentació i validació de prototips per a emprenedors i empreses on la innovació incorpora l'impacte social, la tecnologia i les eines metodològiques i col·laboratives. Amb aquest model basat en la innovació oberta i la co-creació, CO-Innova_LAB es basa en la quàdruple hèlix (4H), és a dir, involucrant a ciutadania, empresa i centres de coneixement i administració pública, com a motor de desenvolupament i transformació de l'economia local. En el període 2019-2023 hem identificat i explorat, amb diverses eines (mentoring, formació, networking, acceleració, incubació ...) 3 dimensions temàtiques de la innovació considerades estratègiques a nivell socioeconòmic per a la ciutat: a) Economia taronja i indústries culturals i creatives (ICC) digitals: audiovisual, videojocs, esports electrònics, b) Economia platejada i sector sociosanitari i del benestar i les cures, i c) Economia CIAN: Talent, aprenentatge i gestió del coneixement. Tot amb un acompanyament altament especialitzat adreçat a l'emprenedoria, startups i teixit productiu de triple impacte (econòmic, social i mediambiental).

En tant que lloc on treballar i experimentar amb la innovació amb impacte, el programa s'ha anat adaptant a diferents necessitats i prioritats en funció de cada una de les etapes.

El replantejament i l'adaptació al context ha estat una constant al llarg de la seva evolució. 

Si vens a la Torre del Roser podràs posar el teu focus en aprendre, inspirar-te, col·laborar aprofitant el potencial de la intel·ligència col·lectiva per afrontar els reptes individuals i col·lectius. 

Un nou catàleg de serveis: Aprendre, Activar-se, Experimentar i Connectar

Ja no tens excusa, els nous serveis de Sant Feliu Innova et permetran reinventar-te amb innovació, adaptar-te als nous temps, crear nous vincles comunitaris. 

Tens 4 esferes d'activitat per explorar: 

  • TALENT: L'aprenentatge d'alt rendiment i les soft skills, amb learnability i on t'apropiaràs i faràs teva la ciència i la tecnologia 
  • ACCIÓ: L'activació a través de l'emprenedoria, per tal de fer créixer el teu projecte amb nosaltres. Convertiràs reptes en oportunitats (d'impacte social, de negoci, laborals i professionals ...).
  • EXPERIMENTAR: El testeig de solucions innovadores a partir del prototipatge de la teva idea
  • CONNECTAR: La connexió dins un ecosistema relacional i d'innovació oberta, on sumaràs i compartiràs amb la teva ciutat i comunitat. 

És a dir, adaptar-te al canvi, maximitzar el teu talent i la teva marca personal, emprendre amb disrupció i armonia, incrementar la teva xarxa relacional, conèixer metodologies i eines noves, testejar sortides que ni tan sols t'imagines ara, aprendre pensament computacional i pensament de disseny en definitiva, aprendre a innovar ! 

I tu què pots fer a la Torre del Roser?!?

Tot i que gairebé tothom ens coneix col·loquialment com "la Torre del Roser" (o "la Torre") el que moltes persones de la ciutat encara no saben és que som un espai on experimentar i rebre acompanyament, a mida, per donar vida als teus projectes. 

Aquí pots provar les teves idees de projecte, volem ajudar-te a construir-les i a créixer!

Sant Feliu Innova és un recurs al teu abast on podràs reiventar-te professionalment, on entrenar el teu talent mentre utilitzes la creativitat i l'agilitat per crear valor, on explorar noves formes de compromís amb l'entorn, on treballar reptes de ciutat.

A Sant Feliu Innova tothom hi té cabuda. T'escoltem, sigui quina sigui la teva necessitat.

És una eina pública que et facilita noves formes d'aprendre, connectar, innovar i emprendre

Ara ja ho saps. 

Així que si tens una idea, vols formar-te o intercanviar coneixements, no t'ho pensis i vine!

CO-Innova_LAB, "la Torre", és l'espai de la gent sense por i amb ganes
T'estem esperant!

Notícies relacionades:

ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior