Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
03/03/2024 07:05:34

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Innovació i emprenedoria digital

Neix XESF-UPs, un nou projecte per a emprendre en harmonia del "FELICIS Living Lab de benestar"

20/09/2023
Lectures: 2253
Neix XESF-UPs, un nou projecte per a emprendre en harmonia del "FELICIS Living Lab de benestar"

El programa municipal Sant Feliu Innova oferirà un programa adreçat a persones emprenedores de la ciutat, que busca fer-los costat cap a negocis més rendibles, però també amb vides més equilibrades i en harmonia. És una actuació amb la finalitat de millorar la seva productivitat, a través d'una planificació estratègica aplicada tant a l'àmbit empresarial com al personal, reforçant així la idea que l'èxit empresarial no pot estar desvinculat del benestar personal.

Es tracta de "XESF-UPs: Xarxa local d'empreses i emprenedors saludables", iniciativa que s'emmarca dins del projecte "FELICIS Living Lab de benestar: Sant Feliu ciutat cuidadora i saludable", que ha rebut l'ajut econòmic de la Diputació de Barcelona a la categoria de "Projectes Territorials Innovadors".

El programa XESF-UPs es desenvoluparà durant aquest darrer quadrimestre de 2023, i comptarà amb la col·laboració i dinamització de Selva Ramírez, INnòmada i assessora estratègica en emprenedories. Selva incorpora un gran coneixement en planificació estratègica i màrqueting i, a més, el seu projecte propi, amb un enfocament centrat en el benestar personal, és ideal per a la seva missió d'impulsar el creixement i l'èxit dels emprenedors de l'ecosistema de la nostra ciutat.

Selva dinamitzarà el programa "XESF-UPs: Xarxa local d'emprenedors, professionals i startups", treballant directament amb diferents perfils emprenedors locals, brindant-los la seva experiència i coneixements en àrees clau com la planificació estratègica, el màrqueting i el desenvolupament de negocis rendibles. El seu objectiu principal es centrarà en l'acompanyament a les persones emprenedores a traçar un camí cap a l'obtenció de millors resultats en el seu negoci o activitat empresarial així com una vida més plena i satisfactòria.

"Estic encantada d'unir-me al projecte de Sant Feliu Innova i tenir l'oportunitat d'impactar positivament en la vida d'altres persones emprenedores", va expressar Selva Ramírez. "Crec fermament que un negoci reeixit ha d'anar de bracet amb una vida que ens faci més feliços, i estic compromesa a ajudar a les persones emprenedores a aconseguir aquesta harmonia".

Des del 2019 el programa municipal Sant Feliu Innova de l'Ajuntament de Sant Feliu ha identificat 3 dimensions temàtiques de la innovació considerades estratègiques per a la ciutat: 1) economia taronja i ICC digitals (audiovisual, videojocs, esports electrònics), 2) economia platejada i sector sociosanitari i del benestar i 3) economia CIAN: talent, aprenentatge i coneixement.

Gràcies al programa XESF-UPs, Sant Feliu Innova reforça el seu compromís en 2 de les 3 dimensions estratègiques: D'una banda, l'economia platejada i del benestar; i per l'altra, el talent, aprenentatge i coneixement.

Aquesta iniciativa proporcionarà als emprenedors locals les eines necessàries per a assolir l'èxit en els seus projectes empresarials i models de negoci, en comunió amb una vida en equilibri i harmonia.

Aviat es publicaran més detalls del programa, així com les bases per a participar.

"FELICIS 2023 "XESF-UPs: Xarxa local d'empreses i emprenedors saludables" és la continuïtat de l'impuls del sector d'activitat econòmica relacionat amb el benestar, una de les tres economies emergents identificades a Sant Feliu però també un dels eixos temàtics de l'Agenda Urbana de Catalunya. 

Com a projecte estratègic s'orienta a una missió de transformació econòmica de Sant Feliu de Llobregat on, determinats àmbits d'especialització i investigació (economia platejada i de les cures, sector sociosanitari, drets relacionats amb la salut i vida digna) i la resolució dels reptes que se'n deriven conformaran un dels pols d'innovació, desenvolupament i reactivació local. 

FELICIS se centra en desenvolupar un ecosistema de treball entre els diferents actors locals i comarcals de la innovació (quàdruple hèlix) per a trobar solucions a les necessitats de la ciutat pel que fa al benestar i per a crear un teixit productiu competitiu basat en el coneixement, la recerca, la innovació i l'experimentació activa en els nous nínxols econòmics basats en aquest sector. 

Aquest ecosistema es materialitzarà en forma d'un Living Lab territorial especialitzat en temes de benestar i salut. A partir d'un mapeig ja realitzat i un full de ruta d'un lab sociosanitari i del benestar, es desplegarà amb una sèrie d'eines i procesos de benestar que incorporen diverses actuacions d'intervenció territorial relacionades amb els diferents reptes de la missió el 2023: l'atracció, la connexió i la interrelació de noves iniciatives però també la concentració i el cotreball (mitjançant residències i estades d'innovació a l'espai d'experimentació col·laborativa INnòmades) així com la promoció d'activitats dins el sector econòmic emergent relacionat amb el benestar, la salut i la vida digna, i per un altre, la disseminació i transferència del coneixement i prototips de base tecnològica generats per la concentració de talent especialitzat i d'aplicació al sector productiu (empreses i ens locals així com treballadores en actiu o en recerca d'ocupació) per aconseguir un major impacte social, a través d'un acompanyament personalitzat i la creació de diverses comunitats i una xarxa local d'empreses saludables, tant per a pimes com per a persones emprenedores.

Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i FSE en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.

Aquesta acció, "FELICIS 2023 "XES-UPs": Xarxa local d'empreses i emprenedors saludables", està subvencionada per la Diputació de Barcelona, Àrea Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç Economia i Treball, en el marc del "Projectes territorials innovadores". 

 


Notícies relacionades:

ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior