Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
03/03/2024 05:36:25

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Innovació i emprenedoria digital

De "FEM Power UP" a "Power UP + Sant Feliu": torna la incubadora de videojocs amb perspectiva de gènere

03/10/2023
Lectures: 2363
De "FEM Power UP" a "Power UP + Sant Feliu": torna la incubadora de videojocs amb perspectiva de gènere

"FEM Power Up Sant Feliu" ara és "Power UP +Sant Feliu", l'acceleradora/incubadora de videojocs amb perspectiva de gènere impulsada, per l'Associació Totes som Futur, l'Ajuntament de Sant Feliu i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i on s'acolliran tots les persones de gèneres infrarepresentats i marginalitzats (dones cis, trans i no binàries) i del col·lectiu LGTBIQA+. La iniciativa compta amb el recolzament de AEVI - Asociación Española de Videojuegos, GameBCN, LevelUP, Make Good Art | Marketing y Comunicación, Imagnosis i Stega. Pel que fa a la hèlix acadèmica recolzen la iniciativa tant ENTI-UB 'La Universitat del Videojoc" com EUNEIZ Universidad Vitoria-Gasteiz.

Així doncs aquesta serà la tercera edició de l'acceleradora/incubadora de videojocs i oci digital interactiu (Power UP Sant Feliu) i la segona amb perspectiva de gènere, una  iniciativa pionera a nivell estatal i europeu, per afavorir la inserció professional i laboral de dones. Consisteix en un format completament integrat per dones, tant en el rol de mentores com de participants i mentoritzades.

Què és incubar en l'àmbit del videojoc?

 • Ajudar a definir el negoci (model negoci/ingressos, pla estratègic, públic objectiu, etc.) i el producte (joc).
 • Espai compartit on rebre formació a nivell bàsic i mentoria en diferents fases del desenvolupament d'un videojoc.
 • A la indústria del videojoc passar per incubació (conceptualitzar el primer projecte i la projecció de negoci) és clau per poder anar a inversió i arrencar un estudi de desenvolupament de videojocs. 

PowerUP+ Sant Feliu segueix sent la primera incubadora nacional amb perspectiva de gènere. Però… en què consisteix participar a PowerUP+ Sant Feliu?

 • Gaudir d'un format intensiu: durada de 3 mesos (octubre a desembre 2023).
 • Més de 20 hores de mentoria especialitzada per professionals de la indústria del videojoc.
 • Accedir a coneixements teòrics i pràctics de videojocs.
 • Formar part d'un espai segur on créixer, professionalitza el teu perfil!

L'equip tècnic està composat per la Sandra Samper, Laura González i Miriam Simón.

Els equips participants al programa d'incubació Power UP+ sortiran amb una demo build jugable i un pitch adreçat a agents de finançament/inversió. Això oferirà a les participants l'oportunitat de trobar oportunitats de negoci si opten per emprendre, o bé d'incloure'l al seu portfoli per afavorir una contractació posterior.

Les activitats de PowerUP+ Sant Feliu són:

 1. Game JAM (18 a 28 de setembre)
 2. Formació i anivellació d'equips
 3. Workshops
 4. Mentories 
 5. DEMO day
 6. Esdeveniment de clausura

L'esmentada Game JAM, realitzada del 18 al 28 de setembre en un format virtual, s'ha portat a terme en el marc de la Indie Spain Game Jam. Per tant, es van crear equips de treball amb diferents perfils professionals per dur a terme un desenvolupament en un temps limitat d'una primera proposta de projecte o prototipat ràpid. Per tant, d'aquí es seleccionaran els projectes que entren al programa d'incubació.

I ens complau anunciar que… aquest any han entrat en el procés de selecció, 28 projectes que s'incorporen al procés de pre-incubació de PowerUP+ Sant Feliu!!!

Una game jam és un repte que consisteix en el desenvolupament d'un joc en un temps limitat, i normalment amb una temàtica que es revela a l'inici de la mateixa. Són esdeveniments, tant digitals com presencials, que serveixen per crear portfoli, intercanviar experiències i enfortir la comunitat.

Però aquesta game jam no és com les altres. Els equips i els projectes escollits entraran al programa d'incubació de videojocs amb perspectiva de gènere PowerUP+ Sant Feliu. És a dir, el que ha fet diferent #PowerUpPlusGameJam és que tant els participants, l'equip de mentorització i el jurat han estat persones de gènere marginalitzats, evidentment sense prejudici d'orientació sexual o raça. Tot@s han estat benvingud@s. És per tot això que no ha calgut tenir un equip previ.

Després d'una setmana de game jam en què els equips han hagut de crear un producte mínimament viable, tindrà lloc l'acte de tancament on es decidiran els projectes guanyadors. El criteri a l'hora de votar els projectes que entren al programa d'incubació serà triar els projectes que el jurat consideri adequats en termes de: l'originalitat de la idea del videojoc, valors de producció, la viabilitat com a producte de mercat, perfils de l'equip i scope del projecte.

El jurat estarà compost per dones veteranes de la indústria que a més proporcionaran feedback als participants.

En aquesta edició també es comptarà amb un incentiu final centrat en l'assistència a una fira internacional de referència en el sector i es reforçarà la visió Business Angels en el jurat.


L'Associació Totes Som Futur és una entitat sense ànim de lucre, vinculada al territori català, amb l'objectiu de l'acompanyament professional i personal de dones i persones amb identitats de gènere marginalitzades a l'àmbit laboral. Les sòcies i components de l'associació són psicòlogues, tècniques i directives de RRHH i professors universitaris.

Per què renovar l'aposta de la ciutat de Sant Feliu de Llobregat per Power UP +?

Pels resultats. 

I no parlem únicament del reconeixement que ha tingut en mitjans de comunicació com RTVE, en esdeveniments com el FICMEC 2022 o la inclusió en bancs de bones pràctiques com l'Observatori Metropolità de Gènere, l'informe CIMA 2022 o el Banc de Bones Pràctiques 2022 de la Fundació Pi i Sunyer.

Els resultats de les persones emprenedores participants!

I és que el fet que el Premi al millor videojoc de l'IndieDevDay 2022 s'atorgués a "Manitas Kitchen", projecte incubat a FEM Power Up Sant Feliu 2022, en el marc de la 5a edició de l'IndieDevDay 2022, la fira dedicada al videojoc independent més important a nivell nacional, celebrat els dies 29 i 30 d'octubre a les Cotxeres de Sants, va resultar tot un recolzament i validació externa tant pel videojoc "Manitas Kitchen" de l'estudi Little Arrow Games com pel propi programa. 

A més, el recorregut del videojoc "Manitas Kitchen" ha continuat en altres esdeveniment de referència a nivell internacional del sector com el WASD + IGN Entertainment event.

També ha estat guardonat amb menció especial als OUFF Game Awards, la categoria centrada en videojocs del Festival de Cinema d'Ourense, uns premis tenen com a objectiu visibilitzar la creació i consum dels videojocs, reconeixent aquest art digital com a vehicle narratiu efectiu i eina audiovisual de ple dret.

Van participar exposant el seu producte al  Weird Market esdeveniment del mercat professional més important d'animació, videojocs i new media que se celebra a Espanya i un dels més importants a escala europea.

Així doncs l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat ha optat per recolzar i impulsar novament aquesta actuació que incorpora la perspectiva de gènere als videojocs. 

PowerUP+ Sant Feliu (ex-FEMPowerUP Sant Feliu) i PowerUP Sant Feliu són dos programes llançadora d'emprenedoria de base tecnològica, centrades en el sector econòmic del desenvolupament dels videojocs que, juntament, amb el Centre d'Alt Rendiment en esports electrònics HERON Sant Feliu, conformen el projecte "GaMedia". 

El projecte "GaMedia i el pol d'innovació digital" consisteix en l'impuls del sector d'activitat econòmica creativa digital local com a Digital Innovation Hub (DIH) i molt basat en l'economia taronja, o creativa, digital com un sector econòmic tractor estratègic a Sant Feliu de Llobregat. S'orienta a una missió de transformació econòmica de la ciutat de Sant Feliu de Llobregat on, determinats àmbits d'especialització i  investigació (videojocs i gamificació, eSports, audiovisual, RV/RA i continguts digitals i media, software, màrqueting digital, impressió 3D...), conformen un pol d'innovació i desenvolupament.

Benvingudes i benvinguts a Sant Feliu, la ciutat de l'economia taronja. 

 

"Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i FSE en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local."


 

Notícies relacionades:

ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior