Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
20/07/2024 00:19:24

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Avís preventiu per episodi de contaminació atmosfèrica moderada

02/02/2023
Lectures: 1304
Avís preventiu per episodi de contaminació atmosfèrica moderada

La Generalitat de Catalunya ha declarat l'avís preventiu per contaminació de l'aire per partícules de diàmetre inferior a 10 micres (conegudes com PM10).

L'avís preventiu és la fase prèvia a la possibilitat d'episodi ambiental, sense que s'hagi de produir necessàriament, i s'activa per reduir les emissions de contaminants.

En durà a terme un seguiment de l'evolució dels nivells i s'emetrà un nou comunicat quan es produeixin novetats del seu estat. L'avís es manté vigent fins al comunicat de finalització.

Es recomana a la ciutadania

  • Realitzar els trajectes a peu o amb bicicleta escollint carrers poc freqüentats pel trànsit.
  • Utilitzar el transport públic en la mesura del possible.
  • Reduir els desplaçaments amb vehicle privat.
  • Utilitzar el cotxe compartit.
  • Realitzar una conducció eficient. Arrencades suaus, reduir la velocitat, utilitzar el fre motor, evitar accelerades i frenades brusques, etc. En el cas de disposar de diferents vehicles, utilitzar el que produeixi les emissions més baixes.
  • Si és possible, treballar a distància, variar l'horari de feina a canvi de viatjar amb transport públic, treballar en un altre lloc de l'empresa, més a prop de casa, etc.
  • Regular la climatització de les llars.

A més d'adoptar les principals mesures i recomanacions per tal de reduir l'exposició a la contaminació i els riscos per a la salut derivats de la contaminació de l'aire, es pot consultar el Canal Salut, així com els nivells de la qualitat de l'aire a temps real a airenet.gencat.cat o a l'aplicació AireCat.

Salta a la part superior