Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
30/05/2024 08:21:11

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Avís preventiu per episodi de contaminació atmosfèrica moderada

22/06/2023
Lectures: 963
Avís preventiu per episodi de contaminació atmosfèrica moderada

La Generalitat de Catalunya ha declarat l'avís preventiu per contaminació de l'aire per partícules de diàmetre inferior a 10 micres (conegudes com PM10).

La mitjana diària dels nivells de PM10 d'ahir han estat superiors al valor de 50 micrograms per metre cúbic en més d'una estació de mesurament de la Zona de Protecció Especial, on es troba Sant Feliu de Llobregat. La previsió a 24 hores indica que els nivells es mantindran elevats i es podria superar el valor diari de 50 micrograms durant el dia d'avui.

L'avís preventiu és la fase prèvia a la possibilitat d'episodi ambiental, sense que s'hagi de produir necessàriament, i s'activa per reduir les emissions de contaminants.

En durà a terme un seguiment de l'evolució dels nivells i s'emetrà un nou comunicat quan es produeixin novetats del seu estat. L'avís es manté vigent fins al comunicat de finalització.

Es recomana a la ciutadania

  • Realitzar els trajectes a peu o amb bicicleta escollint carrers poc freqüentats pel trànsit.
  • Utilitzar el transport públic en la mesura del possible.
  • Reduir els desplaçaments amb vehicle privat.
  • Utilitzar el cotxe compartit.
  • Realitzar una conducció eficient. Arrencades suaus, reduir la velocitat, utilitzar el fre motor, evitar accelerades i frenades brusques, etc. En el cas de disposar de diferents vehicles, utilitzar el que produeixi les emissions més baixes.
  • Si és possible, treballar a distància, variar l'horari de feina a canvi de viatjar amb transport públic, treballar en un altre lloc de l'empresa, més a prop de casa, etc.
  • Regular la climatització de les llars.

A més d'adoptar les principals mesures i recomanacions per tal de reduir l'exposició a la contaminació i els riscos per a la salut derivats de la contaminació de l'aire, es pot consultar el Canal Salut, així com els nivells de la qualitat de l'aire a temps real a airenet.gencat.cat o a l'aplicació AireCat.

ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior