Consistori 2019 - 2023

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
22/05/2024 03:01:24

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
L'opinió dels grups municipals 2019-2023

Mirar endavant

01/07/2020
Lectures: 1441
Mirar endavant

Els darrers tres mesos han estat molt desesperançadors. Hem vist com un virus desconegut per tothom s'escampava pel món provocant patiment, mort i desconcert. De la nit al dia, ens hem trobat confinats a casa, les escoles tancades, teletreballant en el millor dels casos, i amb tota l'activitat reduïda al mínim indispensable, sense poder trobar-nos ni abraçar les persones que estimem. Hem vist com un govern de l'Estat, autoproclamat progressista, decretava l'estat d'alarma, centralitzava competències autonòmiques i posava els militars al capdavant de la gestió d'una crisi sanitària i hem vist el personal sanitari, desproveït de recursos, maldant per salvar la vida als avis, als pares, als germans, als amics, als veïns... Hem vist també que en minvar l'activitat humana es reduïa la contaminació i la natura recuperava l'espai arrabassat per una societat que no l'ha tingut mai gaire en compte.

Diuen que en els moments difícils surt el pitjor i el millor de cadascú; però durant aquest temps hem vist que la part més positiva i bona de les persones ha prevalgut per sobre de tot. La societat en general ens hem comportat com una unitat, ens hem ajudat i cuidat els uns als altres per sobre de tot. Hem vist persones que cosien i repartien mascaretes a hospitals i als qui no en tenien. Hem vist donacions de materials a aquelles entitats més necessitades. Hem vist a tot els personal sanitari treballant fins a l'extenuació i deixant-nos veure la seva part més humana en el tracte amb els malalts.  Hem vist voluntaris, veïns i veïnes tenint cura de persones soles i necessitades. Hem vist moltes actuacions boniques i altruistes que no hem d'oblidar i que hem de mantenir en marxa. Hem vist com la societat ha aprés una lliçó que esperem que no oblidi.

Fins i tot amb els companys i companyes del consistori s'ha produït un fet molt rellevant i esperançador que des de Tots Som Sant Feliu anàvem proposant des de feia molt de temps: la Ciutat l'hem de fer entre tots. La crisi del COVID-19 ha apropat els diferents grups municipals en la resposta a la situació esdevinguda i ens ha portat a cercar el consens, a ser generosos, a establir marcs de confiança i a trobar l'entesa. Una entesa que s'ha materialitzat en el Pacte de Ciutat (Pacte per Sant Feliu), una taula de trobada dels representants dels agents econòmics, socials i polítics de Sant Feliu per escoltar a tothom i plegats arribar a acords i aprovar mesures per sortir d'aquesta crisi econòmica i social sense deixar ningú enrere. Caldrà fer un gran esforç per anticipar-nos al que vindrà, pensant en el demà i mirar endavant.

Jaume Manyoses
Portaveu del Grup Municipal de Tots Som Sant Feliu

www.santfeliu.cat/totssomsantfeliu

ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior