Consistori 2019 - 2023

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
22/05/2024 04:07:41

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
L'opinió dels grups municipals 2019-2023

Visió de ciutat

01/03/2021
Lectures: 1263
Visió de ciutat

El passat mes de desembre, l'Equip de Govern de SFeCP i ERC va proposar al Ple municipal impulsar un avanç de modificació del Pla General Metropolità en l'àmbit de la riera de la Salut, que va haver de ser retirat en no tenir el nostre suport. Des de Tots Som Sant Feliu, no podem acceptar una proposta que entenem que és un pedaç, car es restringeix al polígon de la riera de la Salut, bandejant els polígons industrials de Masor i Multindus (els del costat del cementiri i de Can Calders) i envoltant d'habitatge la zona industrial restant, sense resoldre la connectivitat rodada entre els barris de les Grases i el Mas Lluí, i plantejant la construcció d'habitatge a les zones verdes i d'equipaments del barri del Mas Lluí.

Tenim el convenciment que la transformació de l'àmbit de tots tres polígons industrials és la pedra angular de resolució de molts problemes i de generació de grans oportunitats per a la nostra ciutat. Per un cantó, ens trobem amb una zona industrial mal comunicada, sense transports públic, enganxada als barris de Can Calders, les Grases i Mas Lluí, fet que provoca una mala convivència amb l'espai residencial i genera un tap entre la nostra ciutat i la serra de Collserola. Per un altre cantó, hi ha un risc d'inundació no resolt a la riera de la Salut que podria afectar diversos barris de Sant Feliu.

El trasllat de les activitats d'aquests tres polígons industrials al polígon del Pla i al nou polígon que sorgirà al torrent del Duc ha de permetre la seva reconversió en sòl d'equipaments, de zones verdes i d'habitatge. Ha de permetre la creació d'una gran borsa d'habitatge de lloguer social que permeti resoldre les mancances actuals i absorbir les necessitats futures. Ha d'aportar l'oportunitat de proporcionar els nous equipaments que manquen en els barris que tenen a tocar. Les zones verdes resultants han d'esdevenir el nexe d'unió entre la ciutat i l'espai natural. Mitjançant una bassa de laminació a la riera s'ha de poder generar un nou espai aquàtic que elimini el risc d'inundació, millori la biodiversitat i permeti la connectivitat entre Mas Lluí i les Grases.

Aquesta és la visió i proposta de Tots Som Sant Feliu per a un espai que és una gran oportunitat per a Sant Feliu de Llobregat.

www.santfeliu.cat/totssomsantfeliu

ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior