Consistori 2019 - 2023

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
22/05/2024 04:43:06

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
L'opinió dels grups municipals 2019-2023

El futur de la cimentera Sànson

01/12/2021
Lectures: 755
El futur de la cimentera Sànson

A la falda de la muntanya del Puig d'Olorda, envoltada pel Parc Natural de la Serra de Collserola, tenim a Sant Feliu de Llobregat una enorme zona industrial abandonada, degradada, sense cap mena d'activitat des de fa més de 10 anys i també d'important impacte paisatgístic. Actualment l'espai de la Cimentera Sànson ocupa una superfície total de més de 160.000 mz. Al perill de l'abandonament de les instal·lacions s'hi afegeix el de la seva degradació amb la presència de materials tòxics com, entre d'altres, pot ser l'amiant. Es tracta també d'un espai que a banda del seu interès natural, compta també amb un cert valor històric, des de l'òptica del patrimoni industrial miner. Tot plegat, fa que el desmantellament de la Sànson i la seva descontaminació, així com la restauració dels seus elements de patrimoni històric, comenci a ser una qüestió urgent que hores d'ara es troba paralitzada a l'agenda política del govern municipal.

L'actual problema de la Cimentera Sànson s'hauria de visibilitzar com a una oportunitat per a la ciutat de Sant Feliu de Llobregat. El fet que es tracti d'una zona industrial consolidada no implica que un cop la Sànson sigui fora s'hi hagi d'implantar altra vegada una indústria contaminant i d'alta densitat. A banda del seu sanejament i de la recuperació natural i reforestació dels espais d'extracció minera, hauria de ser un objectiu del nostre Ajuntament que la nova activitat que s'hi pugui implantar sigui una activitat neta, de baixa densitat, que generi llocs de treball i riquesa per a la nostra ciutat, en harmonia amb el preuat entorn natural que és Collserola i que a més a més generi un valor afegit i que serveixi per projectar la capital del Baix Llobregat més enllà.

Circulen informes que hi plantegen la promoció d'habitatge. Des de Tots Som Sant Feliu tenim el convenciment que aquesta és una opció que l'Ajuntament hauria de descartar. D'altra banda, n'hi ha d'altres que plantegen generar una nova economia en aquest emplaçament, aprofitant la seva especificitat i excepcionalitat, combinant un ús principal i usos complementaris; orientats al lleure de la salut i per a la gent gran, l'esport o a vincular el coneixement i l'empresa. N'hi ha també algun que destaca que aquest espai pot ser d'interès per a la recerca aeroespacial...

"Tot està per fer i tot és possible¨; ara del que es tracta és d'entomar aquest repte i treballar per una Collserola sense cimentera, més verda i saludable, que ens permeti albirar un futur millor per a Sant Feliu de Llobregat.

www.santfeliu.cat/totssomsantfeliu

ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior