Consistori 2019 - 2023

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
22/05/2024 03:12:28

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
L'opinió dels grups municipals 2019-2023

Casal de Colles

01/04/2022
Lectures: 1365
Casal de Colles

Un dels motius que més ens fan enorgullir com a santfeliuencs i santfeliuenques és la nostra Festa de Tardor amb el Seguici, el Correfoc, la Cercavila i tot un seguit d'activitats que gràcies a l'organització de les entitats de cultura tradicional i popular fan d'uns dies d'octubre la FESTA MAJOR, amb majúscules, de Sant Feliu de Llobregat. Tota aquesta organització es recolza en la feina desinteressada de centenars de persones que durant tot l'any hi dediquen moltes hores i maldecaps; tot per mantenir la flama de la cultura ben viva a la Ciutat de les Roses.

Per  dur a terme aquesta gesta, a banda d'aquesta dedicació i esforç, és imprescindible el suport material i en infraestructura per part de l'Ajuntament. Més enllà de la subvenció de cada any, és necessari disposar d'espais adequats per a totes les tasques de preparació, de reparacions, d'emmagatzematge de bèsties i gegants, però també de vestuari, forques, tabals... La posada en escena al mes d'octubre és només la punta de l'iceberg de la feinada de tot l'any i només una part de les activitats que s'arriben a fer al llarg del calendari festiu.

L'aposta per l'espai de "La Nau, Cultura i Tradicions" fa uns anys va resoldre la mancança d'un espai d'emmagatzematge i d'exposició de la nostra imatgeria festiva, així com acollir l'Agrupació de Colles Geganteres de Catalunya a Sant Feliu.

Malauradament, la resta de necessitats d'infraestructura han quedat des de llavors sense resoldre d'una manera definitiva i el que s'ha fet ha estat posar un pedaç rere un altre.

Aquest fet posa en tensió innecessàriament l'organització de tantes i tantes activitats culturals que conformen el nostre patrimoni immaterial i que han esdevingut una eina de transformació social.

Sant Feliu disposa de diversos equipaments públics en desús (l'antiga escola Tramuntana, per dir-ne un) i privats, que amb una inversió raonable de l'Ajuntament podrien esdevenir el nou Casal de Colles, tan esperat per les entitats. Un Casal de Colles que donés resposta a totes les necessitats organitzatives, però que també es convertís en un espai de referència comarcal, que pogués  acollir altres federacions d'entitats i generar un nou impuls i sinergia entre el conjunt del nostre teixit cultural.

www.santfeliu.cat/totssomsantfeliu

ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior