Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
12/04/2024 16:49:48

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Una ciutat feminista
Els nostres drets, la nostra igualtat

Sant Feliu fa una crida a tallar amb les violències vers les dones

25/11/2022
Lectures: 2217
Sant Feliu fa una crida a tallar amb les violències vers les dones

Amb el lema 'Trenquem el silenci, tallem amb les violències', Sant Feliu està celebrant un seguit d'activitats del 4 al 28 de novembre per reivindicar el 25N, Dia Internacional per l'eliminació de la violència vers les dones. 

Avui, 25 de novembre, la jornada s'ha iniciat amb el Plenari de la Xarxa de prevenció, coordinació i atenció a les dones en situació de violències masclistes a la Sala dels Àustries del Palau Falguera.

A les 12 h s'ha fet a la plaça de la Vila l'acte central, que ha començat amb l'actuació de la coral La Resistència. L'alcalde de Sant Feliu, Oriol Bossa, ha donat les dades de les dones assassinades i ateses als centres d'atenció contra les violències a Catalunya, mentre que la regidora de Feminismes i LGTBIQ+, Loren Rider, ha dit prou a les violències vers les dones i ha felicitat totes les persones que lluiten per eradicar-les. El Manifest ha estat llegit per quatre dones del Consell de dones de Sant Feliu. L'acte ha finalitzat amb cançons reivindicatives de la coral La Resistència i amb un minut de silenci per les dones assassinades. A la mateixa plaça de la Vila s'ha instal·lat una carpa informativa sobre les violències del Servei d'Intervenció Especialitzada (SIE)

Pròxims actes del 25N

Avui a les 18 h la comitiva santfeliuenca es trobarà a la plaça de l'estació per marxar plegades a la manifestació de Barcelona.

Aquest diumenge 27 de novembre es recorrerà la 9a Marxa del Baix Llobregat contra les violències, que a Sant Feliu s'iniciarà a les 11 h a la plaça de Pere Dot i finalitzarà al Consell Comarcal del Baix Llobregat.

L'últim acte del 25N a Sant Feliu serà la presentació del protocol d'abordatge de l'assetjament, les agressions sexuals i lgtbifòbiques als espais públics d'oci de Sant Feliu, el proper 28 de novembre al Casal de Joves. Aquest espai allotja l'exposició 'En escena. Mirades femenines sobre la representació de les sexualitats a la cultura audiovisual'.

Actes celebrats del 25N

La celebració del VI Congrés de Dones del Baix Llobregat el 4 i 5 de novembre va obrir la programació del 25N, amb un fòrum de coneixement, debat i participació que va tenir lloc a l'auditori de Cornellà i al Citilab. Dimecres 16 de novembre l'Escola de Persones Adultes Mestre Esteve va acollir un Taller de sensibilització i reflexió entorn de les cures, i el 17 de novembre es va celebrar a l'Ateneu el 'Concert a tres... desconcertat', un recital a tres veus i piano a càrrec de Les Desconcertades.

Compromís en la lluita contra la violència masclista

Sant Feliu va ser un dels primers municipis a crear serveis específics adreçats a dones com el Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD), que ofereix informació, assessorament jurídic, suport psicològic i espais de trobada per a les dones que es troben en situació de discriminació i desigualtat de gènere. A més, des del 2018 s'han ampliat els serveis que ofereix el SIAD perquè atengui no només a les dones en situació de violència masclista, sinó també, si s'escau, als seus fills i filles. 

L'Ajuntament també ha impulsat la creació del Servei d'Atenció a la Víctima, adreçat a les persones vulnerables per qualsevol situació, així com una sèrie de  formacions relacionades amb la violència masclista i la mediació ciutadana per a agents de la Policia Local. Aquestes actuacions donen resposta als objectius estratègics contemplats en el Pla d'Actuació del Mandat que vetllen per garantir la convivència i fomentar la seguretat ciutadana.

Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD)

Telèfon 93 685 80 02 - Cal demanar cita prèvia

Can Ricart (pl. Lluís Companys, 1)

Servei d'Atenció a la Víctima

Telèfon 93 666 15 43

Correu electrònic: policialocal.sav@santfeliu.cat

Documents relacionats:
Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior