Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
10/06/2023 06:14:22

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Inaugurats els pisos de lloguer amb protecció oficial per a majors de 65 anys

18/01/2023
Lectures: 1143
Inaugurats els pisos de lloguer amb protecció oficial per a majors de 65 anys

Dimarts 17 de gener es va celebrar l'acte d'inauguració de la promoció d'habitatges 'Adela Barquín', un conjunt de pisos de lloguer amb protecció oficial amb serveis per a majors de 65 anys. A l'acte van assistir l'alcalde, Oriol Bossa; Josep M. Puig, president de la Fundació Família i Benestar Social, constructora i gestora d'aquesta promoció; el regidor d'Habitatge, Aitor Rivera; Aurora Huerga, filla de l'activista que dona nom als habitatges; i diverses autoritats i persones integrants del consistori municipal.

L'alcalde va posa en valor la implicació de la Fundació "en un projecte tan especial", assegurant que aquesta promoció "crearà un precedent no només a la nostra ciutat, sinó que altres municipis veuran aquest model com un camí a seguir". En paraules de Bossa 'Adela Barquín' esdevindrà "una llar on tots els veïns i veïnes formin una gran comunitat, on es recolzin mútuament i on segur es crearan noves relacions". Per la seva banda, Josep M. Puig va destacar els trets diferencials d'aquesta promoció parlant sobre "el fet de viure en uns habitatges ben fets, moderns, amb tots els aspectes de mobilitat resolts, uns pisos alegres, amb terrasses ben orientades, amb criteris d'eficiència energètica, i també, una promoció de pisos que vol parlar d'acompanyar-vos per a una vellesa saludable".

El regidor Aitor Rivera va agrair a totes les persones que "han confiat en el projecte i han iniciat una nova etapa de la seva vida, on esperem estigueu còmodes i feu d'aquest edifici la vostra llar". Per últim, Aurora Huerga, encarregada de descobrir la placa que dona nom a la promoció, va dedicar un parlament emotiu en memòria de la figura de la seva mare, a qui recorda "com a una dona santfeliuenca amb molta empenta i lluitadora dels drets socials, destacant la seva lluita pel dret a l'habitatge".

Viure amb tranquil·litat, comoditat i seguretat 

Els pisos de lloguer tenen entre 40 i 50 m2, i estan adreçats a persones majors de 65 anys autònomes, que pel fet de viure-hi i pagant un import que pot oscil·lar entre els entre 314 i 354 euros de preu de lloguer (més entre 148,5 i 165 euros de despeses comunitàries), tindran inclosos serveis com consergeria, neteja d'espais comuns, manteniment de les instal·lacions o serveis d'acompanyament i suport social i personal. També hi haurà serveis complementaris, amb cost addicional, en funció de les necessitats de les persones residents.

El principal objectiu d'aquesta promoció amb protecció oficial és prioritzar l'autonomia i el benestar de les persones, facilitant alhora que els i les usuàries mantinguin les seves relacions i també fomentant-ne de noves, i posant al seu abast tot el que puguin necessitar per fer el seu dia a dia més fàcil i agradable.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior