Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
14/07/2024 04:00:15

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu, Ciutat Solidària
Solidaritat i cooperació

Sant Feliu commemora el Dia Mundial de les Persones refugiades el 20 de juny amb l'exposició 'Welcome'

19/06/2023
Lectures: 1718
Sant Feliu commemora el Dia Mundial de les Persones refugiades el 20 de juny amb l'exposició 'Welcome'

Amb motiu del Dia Mundial de les Persones Refugiades, dimarts 20 de juny l'Ajuntament de Sant Feliu instal·larà a la plaça de la Vila l'exposició 'Welcome'. La ciutadania podrà visitar durant tota la jornada aquesta mostra, creada pel santfeliuenc Raül Clemente, que proposa un passeig visual per rostres, espais i escenes que fan reflexionar sobre l'experiència del refugi en diferents àmbits temporals.

'Welcome' barreja imatges actuals de la crisi humanitària provocada per la invasió rusa d'Ucraïna amb imatges de crisis anteriors com les de Síria o les que es continuen produint a l'Amèrica Central, sense oblidar la frontera Sud espanyola. L'exposició planteja una reflexió crítica sobre el concepte 'Welcome' (benvingudes) i el contrast entre les polítiques i voluntats d'acollida amb les polítiques i voluntats obertament racistes, xenòfobes o de rebuig a les persones que arriben al nostre territori cercant refugi. Després del seu pas per la plaça de la Vila, la mostra es podrà visitar també als jardins del Palau Falguera fins al 30 de juny.

L'Ajuntament també s'adherirà al manifest del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, que entre d'altres apunta a la necessitat de procurar vies segures per a les persones migrants. Aquest missatge de fons és especialment rellevant tenint en compte situacions com el naufragi d'un pesquer a la costa de Grècia dimecres 14 de juny, que es va saldar amb gairebé 80 persones mortes i 500 encara desaparegudes.

Comparteix
Salta a la part superior