Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
25/07/2024 02:21:38

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Actuacions en xarxa

  • No es pot mostrar aquest document.
La TROCAMBA: Trobada de Comitès Ambientals d'Alumnes de Sant Feliu

La TROCAMBA és un espai de trobada de l'alumnat i professorat de primària i secundària dels tots els centres de la ciutat que treballen a favor de la sostenibilitat i formen part de la xarxa Escoles+sostenibles.

Projecte "Alimenta't Sant Feliu"

Durant el curs 2021-2022 a les Escoles més Sostenibles de Sant Feliu es va dur a terme el projecte "Alimenta't de Sant Feliu". És un projecte participatiu liderat per la xarxa d'Escoles més Sostenibles de la ciutat, que promou la transició agroecològica de Sant Feliu. El principal objectiu d'aquest projecte és fomentar un model alimentari més just, saludable i sostenible.

Projecte "A Sant Feliu, dràstics amb els plàstics"

Durant el curs 2020-21, les Escoles + Sostenibles s'han adaptat a la situació provocada per la pandèmia i han impulsat el projecte "A Sant Feliu, dràstics amb els plàstics" amb el lema #ProuPlàstics.

Projecte "Refugis bioclimàtics a Sant Feliu"

Durant el curs 2022-2023, les Escoles més Sostenibles han estat treballant al voltant del tema de Refugis climàtics. Aquest curs les escoles s'han sumat a l'Agenda Urbana municipal, decidits a fer realitat un dels seus projectes: crear refugis bioclimàtics a Sant Feliu, que ajudin a mitigar els efectes del canvi climàtic. Des de l'Ajuntament se'ls ha proposat millorar un espai exterior al centre (el pati, el carrer, la plaça del davant) perquè pugui convertir-se en un refugi bioclimàtic. 

Els materials didàctics "Menys residus a Sant Feliu"

El projecte Menys residus a Sant Feliu ofereix sis propostes didàctiques des de l'educació infantil fins al segon cicle de secundària. Els materials didàctics en préstec van ser creats en el marc de les Escoles més Sostenibles perquè tracten la temàtica dels Residus Sòlids Urbans (RSU) contextualitzats en l'escenari de la nostra ciutat.

Exposicions i jocs durant les Festes de Primavera

Les Festes de Primavera és un espai on les Escoles + Sostenibles mostren a la resta de la població les accions que han realitzat durant aquell curs escolar amb l'objectiu de millorar el medi ambient de Sant Feliu de Llobregat.

L'any 2014 es va estrenar la Fira Verda i durant aquests anys les Escoles més Sostenibles han organitzat diverses activitats relacionades amb la separació selectiva de residus, l'horticultura, l'ornitologia i l'estalvi energètic.

Projecte Agroecologia "Alimenta't de Sant Feliu"

Aquest projecte té com a objectiu fomentar un model alimentari més juts, saludable i sostenible. Durant aquest curs s'han realitzat projectes de recerca-acció, implicant a l'alumnat i a la comunitat educativa. Per poder dur a terme aquests projectes, a través del grup de treball de les 19 escoles, coordinat per la OSA, es forma al professorat participant, per dotar-los d'eines per desenvolupar el projecte d'investigació-acció.

Participació al projecte "Tinguem cura del planeta"

El projecte "Tinguem Cura del Planeta" és un procés global impulsat, en els seus inicis, pel govern brasiler, que convida a joves de tot el món a reflexionar i actuar per a millorar el planeta. És un procés educatiu que busca el compromís i la responsabilitat dels joves per superar la crisi social i ambiental que pateix el nostre planeta, mitjançant un procés interactiu protagonitzat per joves d'entre 13 i 16 anys de diferents localitats, regions, països i continents que aprenen i actuen units per un objectiu comú: tenir cura del planeta.

Sant Feliu hi participa des de l'any 2010 des de l'Oficina de Serveis Ambientals, coordinant el projecte a nivell català, estatal i europeu. En cada edició, alumnat i professorat de les Escoles+sostenibles de Sant Feliu representen la nostra ciutat a les conferències celebrades, explicant aquells projectes de millora ambiental que es tiren endavant des de les escoles, amb el suport de l'Ajuntament. 

Col·laboració amb les campanyes d'educació ambiental de l'Ajuntament

Les campanyes de conscienciació que engega l'Ajuntament en matèria de medi ambient són eines d'educació ambiental. Des de les Escoles + Sostenibles es col·labora per a la difusió d'aquestes campanyes i per a la realització d'accions com la creació de murals o la mesura de la petjada hídrica del centre escolar.

Salta a la part superior