Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
30/05/2024 07:28:19

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Cultura
Tota la informació cultural de la ciutat

Sant Feliu celebra la Setmana de l'Orgue homenatjant la creació de Jaume Serna

22/02/2023
Lectures: 1905
Sant Feliu celebra la Setmana de l'Orgue homenatjant la creació de Jaume Serna

Els dies 24, 25 i 26 de febrer se celebra la Setmana de l'Orgue, un conjunt d'activitats que tenen com a eix vertebrador aquest emblemàtic instrument. El programa inclou una conferència i dos concerts, els quals comptaran amb la sonora presència de l'orgue construït pel santfeliuenc Jaume Serna.

Divendres 24 a les 19 h la Sala dels Àustries del Palau Falguera acollirà la conferència amb projecció d'audiovisuals 'L'orgue, rei dels instruments', a càrrec d'Albert Blancafort i Engelfried, mestre orguener. Un dia més tard, dissabte 25 de febrer a les 17.30 h, se celebrarà un concert d'orgue a l'Auditori del Palau Falguera, que comptarà amb la presència de Mossèn Joan Francesc Cortès, i de Fèlix Blay a la trompeta. La darrera proposta del programa d'aquesta Setmana de l'orgue arribarà diumenge 26 de febrer a les 18.30 h amb el concert 'Les catedrals, els orígens', a l'Auditori del Palau Falguera. Hi participarà el Cor Tessàlia sota la direcció de Xavier Garcia Cardona, acompanyats per Daniel Tarrida.

Les entrades als concerts de dissabte 25 i diumenge 26 tenen un preu de 6,20 euros (3,10 euros anticipada i carnet blau). Es poden adquirir a Entrapolis i a la Sala Ibèria, de 17 a 21 hores, del 21 al 24 de febrer. L'entrada és lliure per a l'alumnat de la Escola Municipal de Música.

Jaume Serna va construir l'orgue que acompanya aquests concerts entre els anys 2015 i 2021 amb el guiatge del mestre Albert Blancafort, i va ser presentat al públic el 12 de març del 2022, en concert a la Catedral de Sant Feliu de Llobregat. Ha acompanyat també el Concert d'Advent que va oferir la Coral Crescendo el 2 de desembre de 2022, també a la Catedral de la capital del Baix Llobregat. L'Orgue d'en Jaume és dels anomenats orgue menor o positiu, i per les seves dimensions és molt adequat per acompanyar la capella de música.

Documents relacionats:
Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior