Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
14/07/2024 03:58:34

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Cultura
Tota la informació cultural de la ciutat

L'Ajuntament celebra l'acte d'homenatge en record a l'artista Ramon Puiggròs

20/04/2023
Lectures: 6833
L'Ajuntament celebra l'acte d'homenatge en record a l'artista Ramon Puiggròs

El 19 d'abril de 2023 l'Auditori del Palau Falguera va acollir l'acte d'homenatge a l'artista santfeliuenc Ramon Puiggròs, que ens va deixar el 8 de juliol de 2022. Artista plàstic, escriptor, consultor de pensament creatiu, terapeuta de respiració... un santfeliuenc il·lustre que va fer créixer la nostra ciutat i que va ser Rosa de la Ciutat l'any 2011. En l'acte de record, el també artista de Sant Feliu, Jaume Amigó, va presentar la seva proposta de regal institucional.

L'alcalde de Sant Feliu, Oriol Bossa, va concretar que el regal s'atorga a les personalitats rellevants que visiten la ciutat, i que serveix per divulgar entre les visites a l'autor o autora de l'obsequi. Per la seva banda, la regidora de Cultura i Memòria Democràtica, Lidia Muñoz, va definir Ramon Puiggròs com un artista que ha deixat un llegat personal i professional a la nostra ciutat inqüestionable.

A continuació, l'artista Jaume Amigó, amic de Puiggròs, va recordar la seva relació amb l'artista, que va començar al TEI (Teatre Estable Independent) de l'Ateneu Santfeliuenc, on al Ramon va ser el seu director de teatre. "Vaig passar de fer un Shakespeare, a treballar amb el Ramon i la Teresa a l'obrador del carrer de Cervantes. A l'obrador, el Ramon em va ensenyar a pastar el fang, a fornar, a desenfornar, a esmaltar, esgrafiar, escombrar el taller. Vàrem fer les rajoles de ceràmica de molts carrers de Sant Feliu, per no dir tots", va il·lustrar Amigó a l'escenari.

El pintor santfeliuenc s'ha inspirat en l'obra de Puiggròs per elaborar la proposta de regal institucional: pintures amb diferents formes, fetes com peces úniques que formen part d'un gran mosaic.

L'exalcalde Àngel Merino va repassar la trajectòria de Puiggròs abans de moderar un sopar amb amics de l'artista: Núria Feijoó, Jordi Riaza, Pere Raich i Albert Lorenzo. Un àpat preparat pel chef del Restaurant Aire, Carlos Campos, que va ser deixeble de l'artista santfeliuenc, i que durant l'acte va presentar els plats: tres propostes inspirades en la personalitat de Puiggròs. Les trobades per menjar i parlar de projectes van ser habituals en la vida de Ramon Puiggròs. Durant la taula rodona, tots van explicar el seu vincle, la participació de Puiggròs a la ciutat, van recordar anècdotes i van respondre com veuria Puiggròs el moment cultural actual.

Àngel Merino, qui actualment és membre de la USLA de l'Ateneu, va llegir l'escrit que va entregar a la família en el funeral de Ramon Puiggròs. Per acabar es va fer un brindis en la seva memòria, i Jaume Amigó va fer entrega d'una versió de la proposta de regal institucional en ceràmica a la família.

Breu resum de la vida Ramon Puiggròs

Ramon Puiggròs va néixer a Molins de rei Ramon però va obrir les portes del seu taller i estudi a Sant Feliu l'any 1978. Ceramista i escultor, va tenir una extensa i variada formació que inclou fins i tot estudis de química metal·lúrgica, entre d'altres. Considerat un virtuós del torn, va investigar totes les tècniques d'aquest art.

En les seves peces artístiques buscava sempre la màxima depuració de les formes i una constant renovació dels colors i esmalts. El seu afany de recerca el va portar també a expressar-se a través de l'escultura, de petites dimensions i monumental. Les seves escultures i murals ceràmics estan en grans col·leccions particulars, així com en museus nacionals i internacionals.

Es pot veure a Facebook la galeria de fotos de l'acte

Comparteix
Salta a la part superior