Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
17/06/2024 21:58:21

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Cultura
Tota la informació cultural de la ciutat

Sant Feliu celebra la I Mostra Literària de Sant Jordi

20/04/2023
Lectures: 1739
Sant Feliu celebra la I Mostra Literària de Sant Jordi

La Sala Ibèria ha acollit aquest dijous 20 d'abril l'acte de lliurament de guardons de la I Mostra Literària de Sant Jordi en què han participat milers d'alumnes de tots els centres educatius de Sant Feliu. L'acte ha comptat amb la presència de les regidores Mireia Aldana i Mercè Ariza.

L'alumnat de la primera edició de la mostra ha estat guardonat pel seu esforç, constància i dedicació i per l'originalitat de la seva obra. Així, tots els centres han tingut guardonats i guardonades amb l'objectiu d'evitar potenciar la competitivitat entre els mateixos centres i promocionar l'acció educativa amb principis d'igualtat i equitat. La temàtica i la modalitat dels treballs presentats era lliure i el jurat de la mostra ha estat format pel claustre de cada centre educatiu.

En el marc de l'acte, la companyia La Mitja i La Mitjoneta ha representat una versió teatralitzada amb un tast dels textos literaris que han estat guardonats i  amb històries de fins a 6 mons sorgits de la màquina del temps. També s'ha presentat el llibre que recull contes i poesies guanyadores de la passada edició del Concurs Literari Sant Jordi. Aquest volum es farà arribar a l'alumnat premiat, al jurat, a les escoles i instituts, a la Biblioteca Montserrat Roig i al Centre de Normalització Lingüística de Sant Feliu.

Els noms de les persones guardonades, que han rebut com a premi un lot de llibres amb perspectiva de gènere i no bèl·lics, es poden consultar en el document adjunt.

De Concurs a Mostra Literària de Sant Jordi

En la sessió del 22 de novembre de 2022 el ple va aprovar la modificació de les bases de l'antic Concurs Literari Sant Jordi. La  motivació per transformar el Concurs en Mostra era incloure a tots els centres educatius de la ciutat, de manera que hi pogués participar tot l'alumnat de les escoles d'Educació Primària, d'Educació Especial, d'Educació Secundària Obligatòria, Cicles Formatius, IFE (Itineraris Formatius Específics), Batxillerat, PFI (Programa Formació i Inserció) i GES (Graduat en Educació Secundària) de l'Escola de Persones Adultes.

La regidora d'Educació, Mireia Aldana, ha explicat el sentit de fer una mostra en lloc d'un concurs "per poder celebrar un acte més integrador" en què hi participin tots els centres educatius de la ciutat i on es fomenti l'esforç i la dedicació i s'eviti la competitivitat.

 

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior