Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
30/05/2024 04:30:46

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Cultura
Tota la informació cultural de la ciutat

L'Arxiu Comarcal acull el cicle "Arxius, justícia i sistema penitenciari"

02/05/2023
Lectures: 1432
L'Arxiu Comarcal acull el cicle "Arxius, justícia i sistema penitenciari"

Sota el títol "Arxius, justícia i sistema penitenciari", l'Arxiu Comarcal del Baix Llobregat acull durant el mes de maig un cicle de xerrades i exposicions amb l'objectiu d'acostar la ciutadania a la justícia i l'entorn penitenciari a través de fons documentals.

El cicle s'inaugurarà el dilluns 8 de maig, a les 19 h, a l'Arxiu Comarcal del Baix Llobregat amb la presentació de les exposicions "Justícia i arxius", a càrrec de Bibiana Palomar, cap del Servei d'Arxius, Biblioteques i Efectes Judicials; i "La memòria del segle XX des dels arxius judicials", a càrrec de Ramon Saball, coordinador dels Arxius Judicials de Catalunya. Les dues exposicions, organitzades pel Departament de Justícia, Drets i Memòria de la Generalitat, es podran visitar fins al 28 de maig, de dilluns a divendres, de 9 a 14 h i de 15.30 a 19 h; i divendres, de 9 a 14 h.

Un dia més tard, el dimarts 9, a partir de les 19 h, tindrà lloc la xerrada "Les presons en flames. La conflictivitat en l'entorn penitenciari de la Transició", a càrrec de l'historiador Cesar Lorenzo.

La segona xerrada, prevista pel dimarts 16 de maig, a les 19 h, porta per títol "Feministes, milicianes i repressaliades (1936-1945)", i anirà a càrrec de la historiadora Neus Ribas. 

La darrera xerrada, sobre el crim secret del Serenet, tindrà lloc el dimarts 23, a les 19 h, a càrrec de l'historiador Jordi Jiménez. 

Fotografia: Sala d'audiència del Jutjat de Primera Instància i Instrucció de Sant Feliu de Llobregat. 1935. Autor: Agustí Salvador

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior